מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גיל חמשמירה28/07/2014
הבת שלי בת חמש
ילדה מקסימה, מחונכת, טובה...הכל בסדר
לעיתים מגלה שתלטנות ואוהבת להחליט (לעיתים גם משחקת יפה)
זה מתבטא בלהחליט עבור חבריה מה לעשות, היכן. י עושה מה ומתי, קשה לה שהיא משחקת בחוץ ומישהו נכנס לחדרה לשחק (פריק קונטרול...)
אני מניחה שזה חלק מאופיה ונראה שהיו סימנים כבר מגיל קטן יותר, אך זה מפריע לסובבים אותה
אני לא חושבת שאנו מתנהגים כך כלפיה ואני לעולם לא משתמשת במילים שתלטנית וכדומה כדאי לא לתייג
איך עלי להתנהג מולה ? כיצד להגיב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשת הבהרה
אילנה מישון28/07/2014מירה שלום,
אני שומעת את שאת מספרת. הייתי שמחה אם תוכלי ליתן דוגמה מסויימת של התנהגות כזו, עם יותר פרטים, של זהות הנכנס לחדר, התנהגותו של הנכנס לחדרה, החפצים בהם נגע, הדברים שבהם עסקה בתך בזמן כניסת ה"אורח" לחדרה, כדי שאוכל להתייחס לשאלתך בייתר פירוט.
תודה,
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי זו אילנה ?
מירה29/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא. מישון מטפלת במשחק ומדריכת הורים
אילנה מישון29/07/2014מירה שלום,
הנני אם לשלושה ילדים בגיל ההתבגרות ומכאן נסיוני האישי עם ילדים בכלל ומתבגרים בפרט. כמו כן, הנני תרפיסטית במשחק ומדריכת הורים, בשנים האחרונות עובדת ומטפלת בילדים ובמתבגרים במסגרות שונות. הנני משיבה באתר כתגבור למנהלי הפורום. עומדת לרשותך בכל עת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
מירה31/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל חמש - תגובה
פז שפירא31/07/2014שלום מירה,
את מתארת מצב שבו ילדתך לעיתים משחקת יפה ולעיתים מגלה שתלטנות. כלומר, זהו מצב מעודד שכן הוא מראה שיש לה היכולת לשחק תוך נתינת מקום לאחר. מעניין לבדוק מדוע במצבים מסויימים היא מרגישה שזקוקה בהם ליותר שליטה. כלומר, מתי היא מרגישה שאין לה מספיק שליטה במצב. מעניין לנסות ולברר איתה מה מפריע לה. למשל, אפשר לשאול אותה מדוע היא לא רוצה שמישהו ייכנס לחדר. ייתכן ומהתשובה שלה יהיה אפשר לעשות משהו שיקל עליה את המצב (לדוגמה, אם היא חוששת שיקחו לה משחק ספציפי אולי אפשר לשים אותו בצד. או אם היא חוששת מכך שיבלגנו לה את החדר אפשר לומר לה שבסוף נדאג להחזיר הכול למקום). מעבר לבירור (שלא תמיד מצליח שכן לא תמיד ילדים יודעים בעצמם את הסיבה להתנהגותם), כדאי מאוד לחזק אותה על הפעמים בהם שיחקה יפה לטעמך ולהסביר. לדוגמה, אפשר לומר: "היום ראיתי שנתת לילד השני להחליט איזה משחק תשחקו וזה יפה כי ככה לפעמים הוא יחליט ולפעמים את ושניכם תהיו מרוצים". כמו כן, אפשר לנסות ולהכין אותה מראש, לפני שהחברים מגיעים. לומר למשל שאת יודעת שחשוב לה להחליט על דברים במשחק אבל חשוב לך שעל דבר אחד היא תתן לילד השני להחליט. אתן יכולות להחליט ביחד למשל שאת מקום המשחק היא תיתן לילד האחר לקבוע ולהזכיר לה זאת תוך כדי המשחק. במידה ותצליח בכך, אפילו במשהו קטן, כדאי לעודד ולחזק אותה על כך.
תוכלי לעדכן בהמשך,
נשמח לשמוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)