מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוגים לילדיםשגית29/07/2014
שלום רב,
רשמתי את בני בן 8 לחוג אומנות לחימה (חוג שידוע כתורם לביטחון עצמי,כושר גופני ועוד הרבה יתרונות נוספים).בהתחלה הוא לא השתתף בחוג ורק צפה מהצד ואחרי 3 שיעורים התחיל קצת להשתחרר .הבעיה היא שבני מסרב ללכת לחוג הזה וכל פעם יש "שיחות שיכנוע" כדי שילך לחוג. אני רשמתי אותו לחוג הזה כדי שיהיה פעיל אח"צ ולא לצורך בייביסיטר בלבד.
השאלה שלי : האם להמשיך להתעקש שילך לחוג הזה ? הילד מתיאש מהר מהתחייבויות ולכן החלטתי לא לוותר הפעם. האם זה נכון במקרה הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבחנה בין מחוייבות לפנאי
אילנה מישון29/07/2014ליאורה שלום,
אני שומעת ממך שאת לא זוכה לשיתוף פעולה של בנך בהשתתפותו בחוג לחימה. אכן, חוגים מסוג עשויים בהחלט לתרום לשיפור הבטחון העצמי, הכושר הגופני ויתרונות רבים נוספים. עם זאת, ברצוני לשאול האם הרישום לחוג זה נעשה בעקבות רצון שלו או שלך? אם שלו, הייתי ממליצה לנסות עוד מספר מפגשים הן כדי ליתן הזדמנות לבחירתו, מאחוריה צריך לעמוד, והן לצורך ולערך לעמידתו בהתחייבות אותה לקח על עצמו.
לעומת זאת, אם בחירת החוג היתה שלך, הייתי משוחחת איתו, שומעת מהם הדברים היותר והפחות נעימים לו בהשתתפותו בחוג, והולכת אחר הסיסמה רצונו - כבודו. נטייתי בהחלט לעשות הפרדה בין מסגרות ופעולות בהם חייבים להשתתף, כמו בית ספר, קבלת טיפול רפואי, לעומת חוגים של בילוי והנאה, שאותם לילד זכות מלאה לבחור, אם מתאפשר כמובן, ולהחליט אם ירצו לקחת בהם חלק אם לאו.
אני נוטה להאמין ששיח קצר שלך עם הילד באופן כגון : "אתה יודע, שמתי לב שאתה לא נהנה מהחוג...היית רוצה לספר לי ממה במיוחד אתה לא נהנה? יש משהו/משהו שמפריע לך, אשמח לשמוע". יספק גם לך התשובות להבין הדבר הרצוי לעשות עבורו בעתיד, בכל הקשור להשתתפותו בחוג. הייתי מקשיבה לו מתוך הקשבה מלאה - אני נוטה לשער שהתשובות טמונות בהקשבה, בהצלחה, אילנה מישון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוגים לילדים - תגובה
פז שפירא11/08/2014
הי שגית,
אני לא ממליצה להתעקש דווקא על החוג הזה. כן אפשר לומר שאת רוצה שיהיה בחוג כלשהו ושתנסו כמה דברים עד שתמצאו חוג שהוא יאהב ואז ילך כל השנה. שאלי אותו מה הוא חושב שיאהב. נסו עוד אפשרויות – יצירה, מוסיקה, בישול ועוד. לדעתי ישנם חוגים רבים שיכולים לפתח את הביטחון העצמי ומיומנויות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)