ילד בן 5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 5
    נטע
    30/07/2014

יש לי ילד בן 5 ולא מזמן נולדה לו אחות חדשה , ובמקביל עברנו לבית חדש שיותר טוב מהקודם .

אני רוצה לציין שהיתה לילד שנה לא כך כך פשוטה בגן הדננת לא בדיוק הכילה אותו והמון העדיפה לנדות אותו לצד.
    כמובן שהוא כבר לא נמצא בגן הזה ובשנה בחדשה הוא מתחיל גן חדש .

כיום הוא נמצא בקייטנה של משפחה ודודה אחת היא גננת מוסמכת והיא פנתה אלי שהיא חושבת שיש לילד משהו רגשי . וגן זה יכול להיות מכל מה שעבר בתקופה האחרונה .
    איך אני בתור אמא יכולה לעזור לו ?
    איך אפשר לאבחן?
    אשמח לכל אינפורמציה בנושא

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 5 - תגובה

טל כרמלי טבת
    30/07/2014

שלום נטע,
    את מתארת שנה של שינויים רבים שעברו על כולכם וגם על בנך - מעבר דירה, הולדת אחות, ובקרוב גם הסתגלות לגן חדש. כל אחד מהאירועים הללו בנפרד עשוי להיות דרמטי עבורו, ובוודאי כשהם באים כולם בסמיכות זמנים. לפיכך יתכן שהקשיים שאותה קרובת משפחה מזהה אכן קשורים לשינויים האלה. לא תיארת איך בדיוק באים הקשיים לידי ביטוי, והאם גם את מזהה שינויים בהתנהגותו של בנך במסגרת הבית. לפעמים ילדים מבטאים קושי דווקא במסגרות שמחוץ לבית (גן, קייטנה), אבל זה לא בהכרח אומר שהקשיים לא קשורים למה שעובר על הילד בבית.
    באופן כללי כדאי לנסות לשוחח עמו על רגשותיו בימים אלה - את יכולה לומר לו שאת מבינה שאולי קשה לו עם כל השינויים, ושהיית רוצה לשמוע איך זה בשבילו שעברתם בית (מבחינתך זה בית יותר טוב, לא ברור מה זה בשבילו), איך זה בשבילו שנולדה לו אחות, וכו'. יש ילדים שיתקשו לתאר את תחושותיהם, ובמקרה כזה תוכלי להציע לו, למשל "אולי מפריע לך שאני פחות פנויה לשחק איתך מבעבר, לפני שאחותך נולדה...". תוכלו גם לחשוב יחד מה יכול לעזור לו, בהתאם להשערות שלך לגבי מקורות הקושי. לא ציינת היכן אתם גרים, אבל ייתכן שגם המצב הביטחוני מוסיף על מצוקתו.
    לגבי אבחון מצבו הרגשי, הדבר נעשה לרוב בסדרה של 2-3 מפגשים עם איש מקצוע, למשל פסיכולוג קליני שמומחה בעבודה עם ילדים. לרוב הוא ייפגש תחילה עם ההורים ואחר כך עם הילד, ואז ימסור לכם את התרשמותו. ניתן לפנות אל מרכז קהילתי לבריאות הנפש במקום מגוריכם, שם הדבר נעשה ללא תשלום, או דרך קופ"ח או באופן פרטי.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5

נטע
    30/07/2014

תודה רבה על התשובה המהירה ...

אני רואה שינוי אצלו מבחינת אלימות מרובה כל דבר הוא פותר בזה שהוא מרים ידיים או מקלל למרות שהוא יודע שזה לא בסדר וזה לא ההתמודדת הנכונה .

האזור שאנחנו גרים לא בעייתי מבחינת המצב כי אין אצלנו הרבה אזעקות להבדיל מתושבי הדרום .
    וזה התחיל לו לפני המצב הביטחוני
    אני כן אקח לצומת ליבי את השיחות איתי ובאמת למצוא זמן רק לי ולי בלי הפרעות מהצד .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו