ילד בן 5 ששולט בגננות ובסביבה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 5 ששולט בגננות ובסביבה
    מודאגת
    30/07/2014

בני בן 5.5 מתנהג באופן כוחני ומנסה ל"נהל" את הסביבה
    הגננת בגן והגננת בצהרון לא מסוגלות להתמודד איתו ואנחנו מקבלים טלפונים יומיומיים מהצוות אפילו כמה פעמים ביום בגלל חוסר יכולת להתמודד עם הילד.

הילד מציק,מרביץ לילדים אחרים ,לא משתתף במפגשים ולא משתתף בחוגים,
    הבעיה קיימת גם בגן וגן בצהרון.

לילד אין גבולות ויש לו קושי לקבל הוראות ולכבד מבוגרים,לכל דבר יש לו תשובה ,הוא עונה בלי חשבון ,מדבר בפקודות,מניפולטור ומתנהג כאילו הכל מגיע לו ועכשיו.
    דוגמא: "תביאי לי עכשיו","תעשי לי","אם לא תכבדי אותי אני לא אכבד אותך","תיקני לי עכשיו","לא רוצה ללכת לישון","בא לי","נו כבר"...

כהורים ניסינו את כל השיטות כגון: הסכמים,מתנות,מדבקות,עונשים,שיחות ,גבולות
    טרם מצאנו שיטה מתאימה לשינוי המצב ההתנהגותי של הילד.

בכדי שבגן יהיה יותר קל קנינו לצוות הגננות והסייעות מחשב,אייפד,אייפוד,משחקים,טושים,צבעים,מדבקות וכו'
    ניסינו לעשות הכל בכדי שהילד יהיה עסוק בדברים שהוא אוהב.

הגננת בצהרון הרימה ידיים עד כדי כך שהיא שרטה את הילד (בטעות או לא בטעות)
    באופן שלא מתקבל על הדעת!
    כמובן שהנושא טופל בחומרה רבה,הטענה הייתה שהילד "ממותת אותה"
    מרביץ לילדים,לא מקשיב לה,בורח לה,מקלל אותה "חוצפנית"

רצוי לציין שהילד מאוד חברתי ,נפגש עם ילדים אחרים מהגן אחר הצהריים,פעיל בחוגים,מאוד מפותח לגילו,חכם,אנרגטי .

הדבר הכי נורא בסיפור שלילד נוצר סטיגמה של ילד מופרע,שובב,מרביץ ושכל הזמן עושה בעיות!
    בשנה הבאה הילד עובר לגן חדש עם גננת חדשה וכבר קיבלה עדכון על "ההתנהגות המופלאה" של הילד.

אנחנו כהורים עובדי עצות ומעוניינים לקבל ייעוץ מה לעשות?המלצות?
    באיזה דרך כדאי לטפל?
    אנחנו מתוסכלים מהמצב !!
    אשמח לתשובתך והצעתך המקצועית
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טרם קיבלתי התייחסות

מודאגת
    01/08/2014

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5 ששולט בגננות ובסביבה - תגובה

פז שפירא
    03/08/2014

שלום,

את מתארת קושי משמעותי שאתם חווים עם ילדיכם. ישנן התנהגויות רבות שתיארת שמקשות עליכם ולשם התחלה כדאי להתמקד ולבחור שתיים-שלוש התנהגויות שמבחינתכם הן הבעייתיות ביותר ולהתייחס רק אליהן. התנהגויות אלה צריכות להיות אלה שהכי פוגעות בסביבה ובתפקוד שלו. ממה שתיארת כאן כדאי להתמקד לדעתי במכות לילדים בגן ובעוד התנהגות אחת או שתיים שהכי מפריעות לכם ולגננת. כדאי להצהיר בפניו שאלו התנהגויות שאתם לא תקבלו יותר, מבלי לומר מה תהיה התגובה לכך בהמשך. רצוי להצהיר זאת שניכם ביחד. כמו כן כדאי לומר באותו מעמד שאם תצטרכו, תשתפו אנשים נוספים במה שקורה.

לאחר מכן, התגובה להתנהגות לא רצויה יכולה להיות: 1. רישום ההתנהגות במחברת אותה תכינו מראש (במחברת רושמים גם התנהגויות "טובות" וגם "לא טובות"). 2. לשתף אנשים קרובים אליכם בהתנהגויות הילד ושהם יגיבו (למשל, שסבתא תאמר לו שהיא שמעה מכם שהוא הרביץ בגן ושהיא מסכימה איתכם שזה לא מקובל). 3. לומר לו שעליו לעשות "פעולת תיקון" - למשל שאם הרביץ לילד בגן עליו לצייר לו ציור. ואם הוא לא מסכים אתם יכולים לצייר או להכין משהו על מנת שילמד שיש לתקן אחרי שמקלקלים.

את הדברים שכתבתי אני גוזרת מתוך שיטה הנקראת "הסמכות החדשה" עליה תוכלו לקרוא עוד וללמוד בספריו של חיים עומר.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו