מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא רוצה לשחק עם הבת שלי יותרשני30/07/2014
היי
אתמול הבת שלי בת 4 חזרה מהגן ואמרה לי שהחברה הכי טובה שלה אמרה לו שהיא לא חברה שלה יותר ושהיא לא רוצה לשחק איתה
מה עונים לה ? ויש לי גם ילד בן 7 עם אותו עניין מה עונים להם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה לשחק עם הבת שלי יותר - תגובה
פז שפירא31/07/2014הי שני,
ראשית, כדאי מאוד לתת מקום ולגיטימציה לרגשות הלא נעימים שעולים, גם אצל ביתך וגם אצל בנך. לומר למשל שזה בוודאי מאוד לא נעים לשמוע זאת מהחבר, שזה בטח מעורר פחד לאבד את החבר או החברה. שנית, ילדים מתאפיינים בחשיבה של "שחור או לבן" ולכן הם פעמים רבות אינם יכולים לתפוס שמצב מסויים עשוי להיות זמני. אמירה כזו של חבר עלולה לגרום לילד לחשוב שהוא והילד השני לא יהיו חברים לעולם ושאולי לא יהיה לו עם מי לשחק יותר. כדאי לומר שהילד השני בוודאי כעס ולכן אמר זאת ושהרבה פעמים חברים כועסים ואפילו לא משחקים/נמצאים בקשר לזמן מסויים ואחר כך חוזרים להיות חברים. במקרים רבים המצב הוא אכן כך, וכדאי לתת לילדים את נקודת המבט האופטימית הזו וגם להכינם למצב בו המצב לא יחזור לקדמותו. ברמה המעשית, אפשר להציע לנסות ולהתקרב, אך אם הילד השני לא מעוניין להניח לו. אפשר לחשוב יחד על פתרונות ואפילו קודם לשמוע מה ביתך ומה בנך חושבים לעשות במידה והילד השני לא ירצה לשחק או להיות איתו. גם את יכולה להציע פתרונות משלך, למשל לבדוק האם ישנם ילדים אחרים איתם ניתן בינתיים להתחבר, למצוא פעילות שנחמד לעשות גם לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)