לא רוצה לשחק עם הבת שלי יותר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא רוצה לשחק עם הבת שלי יותר
    שני
    30/07/2014

היי
    אתמול הבת שלי בת 4 חזרה מהגן ואמרה לי שהחברה הכי טובה שלה אמרה לו שהיא לא חברה שלה יותר ושהיא לא רוצה לשחק איתה
    מה עונים לה ? ויש לי גם ילד בן 7 עם אותו עניין מה עונים להם ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא רוצה לשחק עם הבת שלי יותר - תגובה

פז שפירא
    31/07/2014

הי שני,

ראשית, כדאי מאוד לתת מקום ולגיטימציה לרגשות הלא נעימים שעולים, גם אצל ביתך וגם אצל בנך. לומר למשל שזה בוודאי מאוד לא נעים לשמוע זאת מהחבר, שזה בטח מעורר פחד לאבד את החבר או החברה. שנית, ילדים מתאפיינים בחשיבה של "שחור או לבן" ולכן הם פעמים רבות אינם יכולים לתפוס שמצב מסויים עשוי להיות זמני. אמירה כזו של חבר עלולה לגרום לילד לחשוב שהוא והילד השני לא יהיו חברים לעולם ושאולי לא יהיה לו עם מי לשחק יותר. כדאי לומר שהילד השני בוודאי כעס ולכן אמר זאת ושהרבה פעמים חברים כועסים ואפילו לא משחקים/נמצאים בקשר לזמן מסויים ואחר כך חוזרים להיות חברים. במקרים רבים המצב הוא אכן כך, וכדאי לתת לילדים את נקודת המבט האופטימית הזו וגם להכינם למצב בו המצב לא יחזור לקדמותו. ברמה המעשית, אפשר להציע לנסות ולהתקרב, אך אם הילד השני לא מעוניין להניח לו. אפשר לחשוב יחד על פתרונות ואפילו קודם לשמוע מה ביתך ומה בנך חושבים לעשות במידה והילד השני לא ירצה לשחק או להיות איתו. גם את יכולה להציע פתרונות משלך, למשל לבדוק האם ישנם ילדים אחרים איתם ניתן בינתיים להתחבר, למצוא פעילות שנחמד לעשות גם לבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו