מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 6.5 ש"יודע הכל"יעלי31/07/2014
בני בן 6.5 , ילד מקסים וחברותי בעל דמיון עשיר ורעיונות מקוריים ומופלאים... אבל: יש לו גישה מאוד תמוהה שהוא מפעיל באופן גורף על כל דבר וכל אחד: "אני כבר יודע את זה... " או "ידעתי, פעם כבר ראיתי/עשיתי/ניסיתי"... לדוגמא: דיברנו על גבישים בעקבות סרט שראה, סיפרתי לו על דן שכטמן, התגליות ופרס נובל. הדרדק אמר בביטול "כן, כבר שמעתי על זה, אני מכיר את כל התגליות..."
באופן אישי מאוד מפריעה לי הגישה הזו, ואני יודעת שהוא מפעיל אותה עלי ועל אביו, על חברים, סבים וסבתות , וכו'. לדעתי רק על הגננת בגן הוא נמנע מכך...
מדוע הוא עושה זאת?
תודה,
יעלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה כי לא קיבלתי תשובה
יעלי04/08/2014אשמח לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 6.5 ה"יודע הכל"
אילנה מישון05/08/2014יעלי שלום,
אני שומעת כי בנך הינו ילד מקסים, חברותי, בעל דמיון עשיר וילד חיובי ומפותח. את מתארת שלבנך "גישה מאד תמוהה שהוא מפעיל באופן גורף...". ו"הדרדק אמר בביטול: 'כן, כבר שמעתי על זה...'". יעלי, אכן נשמע שמדובר בילד סקרן, חכם ונבון.
הגורמים לכך שמפגין ידע נרחב בפני כל אחד, פרט לגננת, שם נמנע לעשות כן, יכולים להיות הן לעיתים ידע שקיים אצלו, מגורמים שונים כטלויזיה, קריאה, לדוגמה, או מאידך כנובע מהרגשתו ותחושתו שחייב כל העת, בנוכחותו עם האחרים בסביבה (משפחה, חברים)להפגין ידיעותיו ולהוכיח שגם הוא ה"דרדק" יודע משהו, שווה משהו, ומכאן שראוי להתייחסות רצינית ונאותה. אני שומעת ממך שבנושא הגבישים בעקבות הסרט שראה, קיים אצלך ספק אם אכן כבר שמע על דן שכטמן, תגליותיו ופרס הנובל בו זכה. אם נתייחס לדברי בנך ברצינות, יתכן, שאכן שמע עליו, אולי אף בתוכנית אותה ראה בה הזכירו את שמו של פרופ' שכטמן.
לעניות דעתי, הדרך להתמודד עם "גישתו התמוהה שהוא מפעיל" שהינה דרך המפריעה לך, הינה דווקא ממקום של הסבר בגובה העיניים של הילד, (ולא ממקום מתנשא או רוגז של "אוי, שוב הוא מתרברב ומפעיל שיטתו..." ), ובשיח עמו שאם אכן שמע על התוכן המדובר, זה נפלא, ניתן לשמוע ולחלוק היכן שמע, המקור ממנו יודע או חושב שיודע או שהדבר כבר מוכר לו. (בניטרול החשד, בדיקה או נסיון לבלוש אחר אמיתות ידיעתו קודם לכן בנושא). היום, ילדים, גם הקטנים שבחבורה יודעים מידע רב ממקורות רבים ומגוונים אין ספור: טלויזיה, גן, פרסומות, שיח עם חברים, חדשות וכיוב'. כמו כן, אני מניחה שלעינים ברור לך שבנך לא שמע ורק מנסה להרשים כי שמע. וכאן, יש מקום לומר לו בדרכי נועם ובלא כעס שגם אנו, המבוגרים, לא יודעים דברים רבים, למדים יום יום מאחרים, וזה לגיטימי לא לדעת את כל המידע הקיים בעולם. באופן כללי, הייתי מורידה לחץ, פחות מתרגזת, ומדגימה לו, בדוגמה חיה, הכיצד דברים שנשמעים, נאמרים, גם את, כאם מבוגרת, לא ידעת וכעת נעים/מעניין לדעת. הדוגמה האישית פועלת נפלא בהעברת המסרים לילדים.
בהצלחה,
אילנה מישון.
מטפלת במשחק ומדריכת הורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 6.5 ש"יודע הכל" - תגובה
פז שפירא05/08/2014הי יעלי,
ייתכן שהוא עושה זאת כי הוא רגיל לכך שמקבל הערכה ותשומת לב חיובית על ידיעותיו ואולי חושש לא לזכות בכך אם לא ידע משהו. אפשרות נוספת היא שאיתכם ועם קרובים נוספים הוא מרגיש בנוח להפליג בדמיונות ולחוש את עצמו כיודע הכול.
בכל אופן, נראה שההרגשה שהוא יודע משמעותית להערכה העצמית שלו. לדעתי אין צורך להעמידו על דיוקו, לגבי הדברים הספציפיים שלדעתך אינו באמת יודע. אולם, אפשר להעביר את המסר הכללי, שאנו כבני אדם לא יודעים הכול.
כדאי גם להדגים חוסר ידיעה שלכם ההורים ואיך אתם מתמודדים איתה. למשל, תוכלו לדבר על שאלה שמסקרנת אתכם ההורים ושאין לכם תשובות עליה. לאחר מכן תוכלו להראות לו כיצד אתם מוצאים את התשובה (מחפשים באינטרנט/בספר/מתקשרים לשאול מישהו שמבין בתחום). בהמשך תוכלו לעודד אותו על הדברים שהוא יודע אך גם לשאול אותו מה עוד מעניין אותו לדעת ולחפש איתו יחד את התשובה. עשו זאת פעמים רבות כך שתנסו למעשה לבסס אצלו את ההבנה שלא תמיד יודעים הכול ושאם לא יודעים זה יכול להוביל לתהליך חיובי, מסקרן ומתגמל של למידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המחכימה
יעלי06/08/2014ממש מאיר עיניים, לא חשבתי בכיוון, בהחלט אנסה לפעול לפי עצתך.
יעלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המחכימה - תגובה
פז שפירא10/08/2014בשמחה,
אם תרצי לעדכן בהמשך אשמח לשמוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)