אובססיה לסדר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אובססיה לסדר
    אמא מודאגת
    01/08/2014

שלום רב, אני אמא לשתי בנות. הגדולה בת 7 והקטנה בת 3. הילדה הגדולה שלי אובססיבית לסדר וניקיון. מאז ומתמיד הייתה ילדה מסודרת אך עומק הסידור הלך והחמיר. עד לפני שבועים זה היה מוגבל לחדרה אך מאז יש החמרה והיא דורשת סדר בכל הבית. למען המחשה אתן מספר דוגמאות: 1. לאחותה הקטנה אסור לגעת באף משחק מכיוון שזה מבלגן לה ולכן לא משחקים בבית כאשר היא נמצאת. 2. היא לא מוכנה להתכסות בשמיכה כי זה יבלגן את המיטה. 3. היא רואה בלילה ממיטתה ספר לא במקום ולא יכולה לישון עד שהספר לא נמצא חזרה במקומו.
    אני לא כל כך יודעת איך להתמודד עם המצב. ניסיתי לשוחח איתה ולהסביר שזה בסדר לבלגן אך זה לא עוזר. ניסיתי להשאיר בלגן ולומר לה שתעזוב את החפצים מבלי לסדר (לא בחדרה) אך היא כועסת ועצבנית נורא ואני לא יודעת האם זה בסדר לומר זאת.
    מה לעשות??? האם עליי לפנות לעזרה מקצועית?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובססיה לסדר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובססיה לסדר - תגובה

יאיר סהר
    04/08/2014

שלום לך,
    מהתיאור שלך נראה כי אפשר שביתך סובלת מהפרעה המכונה באופן כללי טורדנית-כפייתית, ואשר מתבטאת אצלה בדאגה לסדר מופתי.
    כמובן שלצורך אבחון מהימן לא ניתן לסמוך על תשובתי זו.

ובכל זאת, בהנחה שבכך מדובר:
    באופן כללי, הקושי הגדול בהתמודדות עם הנושא, הוא העובדה שהקשיים שלה הופכים בהדרגה את ההתנהלות בבית ליותר ויותר מוגבלת.
    אני מניח שהבחנת כי עם הזמן ה"כללים" בנוגע לסדר מתרחבים.
    במקרים מסוג זה, אין משמעות לשיחות איתה ולהסברים מילוליים, שכן גם אם הם הגיוניים לחלוטין, היא לא תוכל לקבל אותם.

ההנחיה הכללית הינה לא לשתף פעולה עם הכללים האלה, אולם קשה מאוד שלא לשתף עימם פעולה ללא עזרה של איש מקצוע.
    זאת משום שהתייחסות שאינה מותאמת עלולה להחמיר את המצב, ו/או לפגוע במערכת היחסים של בתך עם בני המשפחה.

לכן ההמלצה שלי היא לפנות לפסיכולוג ילדים (אפשר להיעזר בפסיכולוג בית הספר) על מנת לאבחן תחילה את המצב, ולקבוע האם אכן נדרשת התערבות מקצועית.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו