מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם לקנות משחק סוני GTA לבן 14?רחל02/08/2014
בן שלי בן 14 מעוניין שנרכוש לו משחק GTA.
בגב האריזה מצויין שיש אלימות, ערום ומיניות, סמים. גיל מומלץ 18+.
הסברתי שאלה תכנים שלא מתאימים לגילו, חושף לנורמות פסולות, הסכנה שבתת מודע ינהג באוטומט על פי דפוסים שראה במשחק וכו'.
לטענת הבן שלי לכל חבריו יש את המשחק (בירור העלה שאכן לחלקם יש).הוא יכול להיחשף אצל החברים.
האם לרכוש לו את המשחק? או להתעקש על סרוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לקנות משחק סוני GTA לבן 14? - תגובה
יאיר סהר04/08/2014שלום רחל,
השאלה שלך אכן מורכבת, וזאת בשל התחושה שאי קנייה של המשחק לבנך לא תמנע ממנו חשיפה לתכנים, אלא רק תתסכל אותו, ואולי תפגע במערכת היחסים ביניכם.
אני מציע לכם ההורים, לחשוב על הערכים אותם אתם מעוניינים להקנות לבנכם.
אם נראה לכם שחשיפה לתכנים האמורים עלולה לפגוע בו, ואם זהו המסר אותו אתם מעבירים לבנכם, לא יהיה נכון בעיני לקנות לו את המשחק.
אמנם אינכם יכולים לשלוט בכל התכנים אליהם הוא נחשף במהלך היום. עם זאת, אתם יכולים להסביר לו את עמדתכם ואת דאגתכם לשלומו, למרות שאפשר כמובן שהוא יכעס ולא יקבל את העמדה.
גם במקרה ומביע כעס, ילד שהוריו פועלים באופן עקבי, ומתוך כבוד כלפיו, ימשיך להעריך ולאהוב את הוריו. לכן חשוב שתקפידו להסביר לו את דאגתכם בנושא, ותבקשו ממנו שלא להשתתף במשחקים עם תכנים פוגעניים אותם תפרטו בפניו.
לתפיסתי, גם אם בנכם ימשיך להיחשף לאותם תכנים בעייתיים עליהם אין לכם שליטה מחוץ לבית, הוא ידע כי הוריו דואגים לשלומו. כלומר יהיה ברור לו שלא קונים לו את המשחק מתוך עמדה ערכית עמוקה ודאגה, ולא מתוך חוסר התחשבות או אהבה כלפיו.
במקביל אני מציע לנהל עימו שיחות פתוחות לגבי התכנים שכן נחשף אליהם במשחק ובכלל. קיום של שיח שכזה, גם בנושאים שמעוררים אי נוחות לעיתים, מגדיל את יכולת השליטה שלכם בתכנים אליהם הוא נחשף, ויתרה מכך, בעיבוד הקוגניטיבי שהוא עושה בנוגע לאותם תכנים - תפיסותיו, אמונותיו וכו'.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)