ילד בן 7 לא מוריד את הכובע

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 7 לא מוריד את הכובע
    דנה
    02/08/2014

הי,
    לפני כשלושה חודשים, אחרי תספורת, בני בן ה-7 שם על ראשו כובע מצחייה ומאז אינו יוצא מהבית בלי הכובע. זה הגיע למצב שבלי הכובע (למשל, אם ילד בכיתה חטף לו את הכובע מהראש) הוא ממש מרגיש ערום וחשוף ונכנס למצוקה. אם חשבנו שזו תופעה של כמה ימים, היום יש לנו הרגשה שייקח עוד הרבה זמן עד שיוריד את הכובע, אם בכלל.
    חוץ מזה הילד בסה"כ בטוח בעצמו, רוב הזמן שמח, אהוב ומוקף חברים.
    אני מרגישה שהדרך הנכונה להתמודדות היא לא לעשות מזה עניין בכלל ולזרום איתו. בעלי חושב שיש לשקול מפגש עם איש מקצוע.

אשמח לשמוע את דעתך.

תודה רבה,
    דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 7 לא מוריד את הכובע

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עם או בלי כובע

אילנה מישון
    03/08/2014

דנה שלום,
    לאורך ההסטוריה נתפס השיער השופע כסמל לנעורים ולכוח. כך כידוע, גם שיערו הארוך של שמשון ייצג עוצמה שלא ניתן היה לעמוד בפניה, וגזירת השיער הייתה סמל לחולשתו. כמו כן, גזיזת השיער מתקשרת בתרבות שלנו כביטוי לקבלת מסגרת מחמירה, (כבשעת הצטרפות לשירות צבאי, למנזרים ואף לישיבות). (מתוך: בן פורת שחר, כתבתו בשם "כמו עץ בשלכת", מתוך: "את", מיום 9.11.06).
    במקרה דנן, הנני ממליצה לשוחח עם בנכם ולשמוע ממנו אם יש סיבה מיוחדת לכך שחובש הכובע בכל זמן שיוצא מהבית. השיחה עמו, עשויה להאיר ולהוביל לסיבה ומכאן גם לדרכי ההתמודדות עם התנהגותו, אם בכלל. פעמים רבות, הילדים עצמם, יודעים גם יודעים להיטיב לתאר המצבים הקורים והתשובות טמונות, פעמים רבות, בשאלה פשוטה של ההורה את הילד. האם בנכם חזר להסתפר לאחר התספורת מלפני שלושה חודשים? לאחר קבלת התשובות, אשמח להשיב ולייעץ.
    אילנה מישון
    מטפלת במשחק ומדריכת הורים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הצלחת לפתור את הבעיה?

מעין
    17/01/2016

היי, נתקלתי בשאלה שלך ומעניין אותי לדעת אם הצלחתם לפתור את הבעיה.. כי אנחנו באותה סירה (כבר חצי שנה) והילד כבר מתחיל להגיד שהיה רוצה להוריד אבל לא יכול...
    אנחנו ממש לא יודעים איך לפתור את הבעיה- גם אני כל הזמן הייתי בגישה של לזרום ושזה יעבור ובאמת הגענו למצב שרק לבית הספר הוא הולך עם כובע אבל שם נתקענו. לבית הספר הוא לא מוכן בשום אופן ללכת בלי הכובע...
    אשמח לשמוע את תגובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 7 לא מוריד את הכובע - תגובה

פז שפירא
    03/08/2014

הי דנה,

מצד אחד את מתארת עניין מאוד נקודתי של חבישת כובע ואת מספרת שבנך הוא ילד שמח, אהוב וחברותי. מכאן אני יכולה להבין את דעתך, שכדאי לזרום איתו בעניין. מצד שני, נראה שחבישת הכובע אינה נעשית מטעמים חיוביים בלבד (כמו אופנה, אהבת הכובע וכו'), אלא היא נובעת מחרדה מסויימת. זה נראה כך שכן את מספרת שכאשר הוא ללא הכובע הוא חש חשוף וערום. כיוון שחבישת הכובע נובעת מחרדה ואי חבישת הכובע גורמת לו לסבל כדאי לדעתי לבדוק את העניין.

אפשר לשאול אותו ממה הוא חושש כאשר הוא בלי הכובע, איך הוא הרגיש כאשר הסתפר, מה הוא חושב על התספורת שלו ועל מראיהו בכלל.
    שאלו את עצמיכם האם ישנם דברים נוספים מהם הוא נמנע או אותם הוא עושה על מנת להפחית חרדה.

אם הוא משתף אתכם, הביעו קבלה של הדברים ולצד זאת נסו לעודד אותו ללכת ללא הכובע כדי להתמודד עם הקושי.

אם שיחות בינכם לבינו לא יעזרו שיקלו ללכת לאיש מקצוע לטיפול נקודתי וקצר בעניין (מומלץ הדרכת הורים ולא טיפול בילד לשם התחלה).

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית הכובע

מעין
    17/01/2016

היי, נתקלתי בשאלה שלך ומעניין אותי לדעת אם הצלחתם לפתור את הבעיה.. כי אנחנו באותה סירה (כבר חצי שנה) והילד כבר מתחיל להגיד שהיה רוצה להוריד אבל לא יכול...
    אנחנו ממש לא יודעים איך לפתור את הבעיה- גם אני כל הזמן הייתי בגישה של לזרום ושזה יעבור ובאמת הגענו למצב שרק לבית הספר הוא הולך עם כובע אבל שם נתקענו. לבית הספר הוא לא מוכן בשום אופן ללכת בלי הכובע...
    אשמח לשמוע את תגובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כובע כחובה

אילנה מישון
    18/01/2016

מעניין אותי להבין הכיצד מסביר ילדכם את אי-יכולתו להסיר הכובע מראשו?
    אילנה מישון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית הכובע - תגובה

פז שפירא
    24/01/2016

הי מעין,

אנא ראי את תשובתי לדנה בעניין.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו