ילד שלא מוכן לקבל את העצמאות שלו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד שלא מוכן לקבל את העצמאות שלו
    איציק
    03/08/2014

שלום,

יש לנו 2 ילדים: בן 3.5 ובת 8 חודשים.

מאז שהבת שלנו נולדה, הבן שלנו מסרב להיות עצמאי.
    הוא לא מוכן לעשות שום פעולה לבד, להתלבש, לאכול, ללכת לשירותים, להוריד בגדים, לסדר את החדר וכו'
    גם כשהוא מועיל בטובו לעשות משהו זה אחרי מאמצים ושכנועים רבים שגומרים לנו את כל הכוחות.
    על כל בקשה שלנו הוא מציב תנאים ותירוצים כגון:"אין לי כוח", אני לא יכול", "קשה לי", רק אם תשבו לידי", "רק אם תעזרו לי"
    וגם כשאנחנו נענים לבקשותיו הוא ממציא תירוצים חדשים.

חשבו שזה קשור לאחותו שנולדה שתפסה לו הרבה מתשומת הלב, אבל אנחנו מקפידים לבלות גם איתו, לפעמים אפילו בילויים יחודיים לו (רק עם אבא או רק עם אמא) ואנחנו כל יום אומרים לו כמה שאנחנו מעריכים אותו ואוהבים אותו וזה עדיין לא עוזר.

ניסינו דרך הבטחות או איומים וזה רק מוביל למריבות, בכי, צעקות ובפעם הבאה שאנחנו מבקשים הכל חוזר מחדש, כאילו הוא לא למד כלום.

לאחרונה הוא אפילו מגדיל לעשות ולא מוכן לעשות פיפי או קקי לבד - עד כדי כך שהוא מתאפק עד שיוצא לו במכנסיים.

אנחנו אובדי עצות,
    נשמח לעצה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שלא מוכן לקבל את העצמאות שלו - תגובה

פז שפירא
    03/08/2014

הי איציק,

ראשית, טוב שאתם מוצאים זמן להיות איתו לבד, כדאי להמשיך עם זה.

שנית, ייתכן ובנכם מרגיש כיום שזה "לא משתלם" להיות גדול וכדאי להראות לו שזה כן משתלם. כדאי להראות לו מהם היתרונות, מהם הדברים שאתם מאפשרים לו ולא מאפשרים לאחותו בגלל שהוא גדול. למשל, אפשר לאפשר לו ללכת לישון מאוחר ממנה ולומר שזה בגלל שהוא גדול. אפשר לתת לו לאכול משהו טעים שהיא לא יכולה או לשחק במשחק שלה לו מותר עדיין כי היא קטנה. כשהוא אומר משהו חכם בעיניכם, אימרו לו שהוא יודע יפה כי הוא חכם וגדול ושילדים קטנים לא יודעים את זה עדיין.

שלישית, לגבי הפעולות שהוא לא רוצה לעשות לבד: כדאי לעזור לו כי כיום נראה שהוא זקוק להרגשה שאתם שם ועוזרים. אבל, כדאי לבקש שיעשה חלק מהפעולה. למשל כשהולכים לשירותים לומר לו: אני עוזר לך אבל מבקש שאתה רק תוריד את המכנסיים/רק תוריד את המים. אם הוא עושה חלק מהפעולה כדאי לעודד אותו על כך. ככה לעשות במשך כמה ימים ואחר כך לבקש ממנו לעשות עוד חלק מהפעולה. יכול להיות שזה ייקח זמן ותידרשו לסבלנות לשם כך.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

איציק
    04/08/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו