בקשה לייעוץ בגמילה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בקשה לייעוץ בגמילה
    הילה
    04/08/2014

שלום, בתי בת 2.3, גמולה יפה כבר 3 חודשים מחיתול, אך לצערי קקי מפחדת לעשות באסלה/ בסיר. את הפיפי עושה באסלה או בסיר בצורה יפה.
    לעתים יש לה עצירות , יום או יומיים מקסימום ובסוף היא עושה בבית אחה"צ בתחתונים . היא מתחילה לבכות לפני שהיא עושה, ואם לא בוכה- היא מתלוננת ומבקשת לנקות אותה, אני מנקה ומנסה להסביר לה שמנקים אחרי שעושים קקי באסלה.
    היא בוכה אחרי שעושה קקי, אני מסבירה לה שעכשיו היא מרגישה מלוכלך בגלל שעשתה בתחתונים וננקה ובפעם הבאה תשב באסלה.
    את היציאות היא עושה בבית, כשהיה לה בגן - הגננת הושיבה אותה בסיר, כנראה בלי לשאול אותה, והיא עשתה.

אשמח לעצה כיצד לשכנע אותה לשבת ללא פחד באסלה, היא בוגרת ומבינה, לכן ההתלבטות שלי היא האם להמתין לרצון שלה לשבת או ליזום מהלך ופשוט להושיב אותה לפני הקקי?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקשה לייעוץ בגמילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אם עניין התחתונים שמתלכלכים מפריע

גילת
    10/08/2014

לך אז את יכולה ''לקחת צעד אחורה'' כמו שאומרים ולהלביש לה פול האפס, זה ממש כמו תחתון רגיל. אולי הענין של שינוי יגרום לה פחות לחשוש מהאסלה וכדומה... בכל מקרה- תדעי שהכל בראש ודרך דרך הסברים ודיבור זה יעבוד, כל ילד והזמן שזה עובד עליו. לדעתי משהו כמו חודש - חודש וחצי זה יסתדר לכם. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה לייעוץ בגמילה - תגובה

פז שפירא
    10/08/2014

הי הילה,
    ביתך גמולה מפיפי אך עדיין לא מקקי. ואכן תהליך הגמילה מקקי שונה מתהליך הגמילה מפיפי ופעמים רבות הוא ממושך יותר.

אם לביתך יש עצירות אני ממליצה לבדוק פתרונות לכך, רפואיים או תזונתיים. זאת כדי שביתך לא תקשר בין עשיית קקי לבין תחושת כאב.

את מספרת שלפעמים ביתך בוכה לפני שהיא עושה. כאשר זה קורה אני ממליצה לומר לה שאת מבינה שהיא צריכה לעשות קקי ושעכשיו היא תשב בסיר. אם ביתך אינה מתנגדת או שאת לא חוששת מכך שזה בעייתי עבורה תוכלי להושיבה על הסיר אחרי שתאמרי לה. אחרי שתושיבי אותה בסיר כדאי לעודד ולחזק אותה על כך שישבה, וכמובן אם תעשה בסיר לחזק על כך. אני מאמינה שגם אם היוזמה תהיה שלך, אם החוויה תהיה חיובית ומתגמלת, ביתך תרצה בהמשך ליזום זאת בעצמה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו