מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אח מרביץ לאחיו הקטןסיסי05/08/2014
הי, יש לי 2 בנים הבכור בן 4 והקטן בן שנתיים. מהרגע שהקטן נולד בני הבכור לא מפסיק להרביץ לו. בכל הזדמנות הוא מחפש איך הוא יכול להציק/לחטוף/להרביץ לו. רגעי החברות ביניהם נדירים. אין ספק שהוא מקנא בו, למרות שהוא מקבל תשומת לב רבה מאיתנו. מכיוון שיש לי הרבה חברים עם ילדים להשוואה, אני יודעת שמדובר במקרה שנחשב יותר חריג מהנורמה הרגילה. אני כבר לא יודעת איך להגיב להתנהגות שלו. ניסיתי להתעלם/ לחזק אותו על התנהגות טובה/לכעוס ועוד עוד.. אני מרגישה שיוצא לו כל פעם "שד" שמוציא ממנו את כל התסכול, קנאה לאחיו. אשמח לעצה בנושא. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אח מרביץ לאחיו הקטן - תגובה
פז שפירא11/08/2014הי סיסי,
מצויין שאתם מקדישים לבנך הבכור הרבה תשומת לב. המשיכו כך, וכדאי גם לנסות ולהקדיש לבנך הבכור זמן קבוע שבו יהיה לבד איתכם.
כאשר בנך מרביץ לאחיו, כדאי לקחת את אחיו על הידיים, להתרחק ולהרגיע אותו. כך, תשומת הלב במקרים כאלה תהיה מופנית אל האח הצעיר. כך האח הבכור יקבל את המסר שלא יוכל לקבל תשומת לב על מעשה שלילי ושמי שיקבל אותה הוא האח הצעיר שנפגע.
בנוסף, ברגעים קטנים בהם הוא לא מרביץ כדאי לשבח אותו על כך. למשל לומר: איזה יופי, אתה כבר כמה דקות מתנהג מאוד יפה לאחיך, לא הרבצת לו. כך יבין שתשומת הלב ההורית כלפיו מתרחשת כאשר הוא רגוע ומצליח להתאפק.
כמו כן, נסו להדגים לו ש"משתלם" להיות האח הבכור. למשל, תנו לו ללכת לישון קצת יותר מאוחר ואימרו לו שזה כך בגלל שהוא הגדול. כאשר הוא מצליח לעשות משהו או מדגים ידע, אימרו לו שהוא יודע כי הוא חכם וגדול.
מעבר לכך, אם המצב לא ישתפר ותרגישי שהמצב אינו נורמטיבי שקלי לפנות לאיש מקצוע.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)