מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סיוטים ילדלירון05/08/2014
שלום, יש לי ילד מתוק ונבון ושמח ואנרגטי מאד בשעות היום. הוא בן שנתיים ו 11 חודשים. לפני כחצי שנה בערך הוא התחיל להתעורר בלילה ובזעקה איומה ומזעזעת וכמובן בבהלה ופחד. הוא אומר שיש ילדה בשם נועה שבאה אליו לחדר. אנחנו לא מכירים אף נועה. הוא לפעמים מספר שהיא באה ונגעה לו ברגל, שהיא נשכה אותו, שהיא באה ורק עומדת ולא עושה כלום, לפעמים הוא יכול לתאר איך היא נראת ולפעמים הוא אומר שאי אפשר לראות אותה רק להרגיש. הוא אומר שנועה לא באה ביום כשיש שמש היא באה רק בלילה כשחשוך. ניסיתי המון דברים, להרגיע אותו, לדבר איתו, להסביר לו את המשמעות של חלום ודמיון. קניתי לו בובה ענקית של ספיידרמן שתשמור עליו בלילה, ניסיתי פנס, להאיר אור, אפילו "התקשרתי" לאמא של נועה ואמרתי לה שלא תרשה לנועה לבוא אלינו יותר, הדבקתי איתו "אבקת קסמים שהבאתי מהקוסם" מסביב למיטה כדי שנועה לא תוכל להכנס לחדר. כלום לא עזר. עברנו לאחרונה דירה ואמרתי לו שנועה לא יכולה לבוא לבית החדש. זה לא עזר, היא באה... והשבוע כשלקחתי אותו לישון איתי במיטה בסופו של דבר אחרי חצי שעה הוא התעורר שוב ושאל "למה נועה באה לחדר שלך" אני לא יודעת איך לעזור לו...האם עליי לא לעשות כלו ולחכות שזה יחלוף? האם יש משהו שכדי לי לעשות על מנת לעזור לו? כיצד עליי להצמודד עם הסיטואציה? (יש לנו גם תינוק חדש בן 5.5 חודשים, אני לא יודעת אם זה קשור ואני לא זוכרת אם זה התחיל לפני או אחרי שהתינוק נולד) תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוטים ילד - תגובה
יאיר סהר14/08/2014שלום לירון,
זו באמת נשמעת סיטואציה לא פשוטה להתמודדות, אולם חשוב לי ליידע אותך שסיוטים אצל ילדים אופייניים לשלב ההתפתחותי, ומעידים על התפתחות תקינה דווקא.
אצל חלק מהילדים הסיוטים עשויים להיות מפורטים מאוד, כמו במקרה של בנך.
לצערי, אין דרך באמצעותה ניתן למנוע סיוטים.
בהנחה שבנך לא חווה אירוע חריג בסמוך לתקופה בה התחילו הסיוטים, וכי גם כיום הוא נמצא במקום בטוח במהלך היום, כל שנותר הוא לקבל את המצב עד שיחלוף.
לאור העובדה שניסית "להבריח את נועה" בכל דרך, הייתי רוצה להציע לך לנסות עוד ניסיון נוסף. אפשר לנסות להתחבר עם נועה! אולי נועה מנסה להיות חברה, ופשוט לא יודעת איך להגיד את זה?
כמובן שניתן לנסות את הדרך הזו, אולם איני תולה בה תקוות גדולות.
במידה וגם ניסיון זה לא עוזר, אני מציע לחבק ולנחם, אולם לא להמשיך לחקור אודותיה של נועה. חקירה שכזו עשויה דווקא לייצר אצלו התקבעות על הנושא, והיאחזות בו, וכך אף לשמר את המצב למשך זמן ארוך יותר.
לחלופין, כדאי פשוט לחבק, לחזק, ולצפות ממנו שיחזור לישון לאחר שנרגע.
והכי חשוב, לזכור ששלבים התפתחותיים שכאלו חולפים לעיתים כלעומת שבאו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)