מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינוי בהתנהגותענת06/08/2014
שלום, בני בן השש מתנהג שונה בחודשים האחרונים. הוא נמצא איתי רוב היום. הוא ילד חכם שיודע להעסיק את עצמו. בזמן האחרון אין לו עניין בדברים רבים מלבד צפייה בטלויזיה.
בנוסף, קיימות התקפות זעם מילוליות ואף פיזיות כלפי במיוחד. כאשר אני מענישה אותו הוא צוחק. אני מנסה לא להתרגז ולצעוק אך לא תמיד מצליחה בכך... מה עושים לפחות משהו ראשוני...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהתנהגות - תגובה
פז שפירא11/08/2014הי ענת,
את מספרת שבחודשים האחרונים אין לו עניין בדברים רבים מלבד טלויזיה. האם גם התקפות הזעם והאלימות הן מהחודשים האחרונים? אם כן, כדאי לבדוק האם קרה משהו, האם משהו מפריע לו. האם ידוע לך על משהו במשפחה, בבית הספר ועם הסביבה הרחוקה יותר שיכול להפריע לו או לעורר בו קושי או חרדה?
כדאי לנסות ליצור אווירה שבה יחוש בנוח לשתף. אולי כדאי לשבת איתו כאשר צופה בטלוויזיה, להתעניין וליצור תחושה של ביחד. לא הייתי מתעכבת יתר על המידה כרגע על הזמן בו הוא צופה בטלוויזיה והייתי ממליצה דווקא לנסות ולהתקרב אליו דרך הבילוי המשותף.
מה שנשמע לי יותר חמור ורלוונטי כרגע הוא התקפות הזעם המילוליות והפיזיות כלפיך. אתן לך עקרונות כלליים לתגובה אותם אני גוזרת משיטת הסמכות החדשה של חיים עומר. כדאי להצהיר בפניו שאת לא תקבלי יותר מעשים אלה ותעשי כל שביכולתך כדי למנוע אותם. כמו כן אמרי לו שבמידת הצורך תשתפי אנשים אחרים במה שקורה. אני ממליצה, כאשר הוא נוהג באלימות להתרחק (כדי לא לספוג עוד אלימות פיסית), לומר שאמרת שאת לא מסכימה לזה ושתגובה לכך תגיע בהמשך. לא מומלץ להגיב באותו הרגע, אלא להגיב דווקא מאוחר יותר, כאשר הוא רגוע. בזמן שהוא רגוע כדאי לומר שקודם הוא הרביץ/קילל/צעק ולכן את מגיבה (התגובה צריכה להיות משהו שאת מאמינה בו ויכולה לאכוף). לדעתי גם אם הוא צוחק הוא עדיין מצטער שמקבל עונש. אני ממליצה לשתף אנשים אחרים, התומכים בך ובחינוך שלך ולאחר שבנך נוהג באלימות כלפייך כדאי לבקש מהם ליצור איתו קשר ולומר לו שהם שמעו על כך ושהם תומכים בך ולא מסכימים עם ההתנהגות הזו.
את מספרת שאינך תמיד מצליחה לא להתרגז או לצעוק. זה מובן מאוד שכן הורים הם בני אדם. יש לזכור שכפי שבנך מנסה לשלוט בהתנהגותו ולא תמיד מצליח, כך גם את. יחד עם זאת, הדרישה ממנו היא שינסה לשלוט בהתנהגותו וגם את רוצה לשלוט בהתנהגותך. אני מציעה לך לחשוב על כך שאינך חייבת להגיב באותו הרגע כשהוא נוהג באלימות. אם תאמרי לו שהתגובה תגיע בהמשך, תוכלי להיות יתר רגועה ולהגיב כאשר גם את וגם הוא רגועים ושקולים יותר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)