התנהגות מחשידה אצל ילד בן שנה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות מחשידה אצל ילד בן שנה
    יעל
    07/08/2014

היי, לאחרונה (3 חודשים אחרונים) כאשר אני משכיבה את הילד לישון ולעיתים מסיבה כלשהי הוא מתחיל לבכות, כאשר אני ניגשת לחדר הוא מייד זורק את עצמו ממצב עמידה לשכיבה. אני מקבלת את ההרגשה כאילו הוא מפחד ממני כאשר אני נכנסת לחדר. ייתכן ואני מגזימה בהקשר של דברים אך לכל זה מתווסף עצבנות שמתבטאת בהלימות ידיים ורגליים וזריקת מוצץ ולא משנה אם אני רק מנסה להרגיע, הוא פשוט נכנס להיסטריה. חשוב לי לציין שזה לא קורה מידי יום ביומו. בשנה האחרונה הוא מטופל במשפחתון בבית של מטפלת ו שהוא מגיע אליה הוא מחייך ורגוע. לאחרונה הוא קצת בוכה אבל זה קורה גם במקרים אחרים ללא קשר למשפחתון
    יותר מאשמח לחוות דעת מרגיעה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות מחשידה אצל ילד בן שנה - תגובה

פז שפירא
    11/08/2014

הי יעל,

נשמע שההתנהגות של בנך נובעת מצורך לפרוק ולהפגין תסכול. ייתכן שההתעוררות אינה נעימה לא ואולי אף מפחידה והוא מבטא את חוסר הנעימות בהתנהגות שתיארת. אני רוצה לציין שהתנהגות כזו היא נפוצה בקרב תינוקות ופעוטות, במטרה לפרוק את התסכול ולהעביר מסר להורים.

אני לא מאמינה שבנך מפחד כשאת נכנסת (אלא אם כן את מדליקה את האור או עושה רעש חזק ואז אולי כדאי להפחית את העוצמה של הגירוי) אלא מאמינה שכשאת נכנסת הוא מבין שיש למי להראות את התסכול ומגביר את העוצמה של התגובה.

אני מציעה לך לנסות ולהישאר רגועה, להרגיע בחיבוק ואולי לנסות להסיח את דעתו. למשל, אפשר לתת לו בובה שהוא אוהב, לקשקש בקשקשן, לשיר שיר מרגיע. אין צורך בהסברים מילוליים, אלא בהרגעה שקטה ובהסחת דעת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו