מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ממש זקוקה לעזרה לפני שפונה לייעוץשני07/08/2014
ביתי בת שנתיים ו 11 חודשים. ילדה חייכנית מקסימה רגישה חברותית ושמחה. לפני 5 חודשים הייתי באישפוז שנמשך 3 שבועות בגלל חשד לרעלת הריון. לפני 3 חודשים נולד לה אח מתוק. מאז האישפוז הילדה לא עוזבת אותי לרגע לא מצליחה לישון בחדר שלה לילה שלם לבד היתה מבקשת מתוך שינה שלא אלך. עכשיו עם המלחמה והאזעקות היא הפחה חרדתית בצורה בלתי רגילה. התייעצתי עם פסיכולוגית ילדים ואמרה לי מה להגיד ואיך להתנהג. אני מנסה לתת לה תחושה של ביטחון של חיבוק ושל אהבה. ברגע שיוצאים מהבית היא שואלת אם תיהיה אזעקה גם כשנכנסת למיטה לישון היא שואלת. היא מדברת על זה הרבה. כל צליל שדומה לאזעקה או ליירוט מבהיל אותה בצורה מטורפת. ומאז שהתחילו האזעקות היא דבוקה לי לרגל ברמה שכל משבצת שאני זזה על הריצפה היא אחרי, צועקת המון, כל דבר מתחיל ונגמר בבכי. הבעיה העיקרית עכשיו שהיא בחופש ואני עם הקטן אם היא כועסת קצת והוא בוכה היא גם בוכה ורוצה שאני ארים אותה ומתחילה לי סימפוניה של צרחות וכשאני מנסה להסביר לה שאני צריכה להרגיע אותו ואז אני אהיה איתה ואחבק אותה הצרחות עולות שלב וזה כבר תקופה ככה רק שעכשיו זה ימים שלמים ואני יוצאת מדעתי. מצאתי את עצמי כבר בוכה. מצד אחד אני אומרת לעצמי תתעלמי היא צריכה להבין והיא יכולחה לצעוק. מצד שני אני מפחדת שהיא תיקח את זה קשה בגלל כל מה שעברה עם האישפוז ואח חדש והמלחמה. הצילוווווו. אני לא רוצה לפגוע בה. כי אי אפשר להגיד שאני חצי איתה חצי איתו. תינוק דורש יותר ידיים יחס הנקה החלפות אני משתדלת כמה שאפשר להניח אותו ולהיות איתה. כשאני מבקשת ממנה שקט כי הוא כבר תכף נרדם,שהרי היא דבוקה אלי, היא עושה דווקא וצועקת או עושה רעש. בכלל עושה הרבה דווקא. כל מה שאני מבקשת היא עושה הפוך או אומרת -לא!! סליחה על האורך ותודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש זקוקה לעזרה לפני שפונה לייעוץ - תגובה
פז שפירא10/08/2014
הי שני,
את מתארת מצב בו ביתך חוותה וחווה הרבה מאוד מתח וחרדה. האשפוז שלך, לידת אחיה והמלחמה והאזעקות כולם תורמים לכך. טוב שאת מתייעצת ונותנת לה חום ובטחון. המשיכי בכך תוך שאת משתדלת להעניק לה כמה שיותר חום ואהבה פיסיים.
תוכלי גם לנסות ולתת לה תפקידים, כדי שהיא תרגיש שאת מעריכה אותה ואף זקוקה לה. למשל, להתייעץ איתה בנושאים שונים, לתת לה אחריות. אם היא לא תרצה את האחריות לא להכריח. אני יודעת שזה מאוד קשה, אבל אם יש אפשרות למצוא זמן איתה לבד. אם זה מתאפשר להסביר לה שאת מאוד רוצה להיות רק איתה ובגלל זה אתן עושות זאת.
כאשר היא שואלת האם תהיה אזעקה, תוכלי לומר לה שאת לא יודעת אך אם תהיה יש לכך פתרון ששומר עלינו – ממ"ד/חדר מדרגות וכו'. כמו כן את יכולה לומר עוד לפני שהיא שואלת את הדברים האלה. כאשר אחיה בוכה תוכלי לומר לה שאת ממש רוצה לחבק אותה ושזה עוד רגע יקרה.
יש גם לזכור שהיא זקוקה להרבה חום, אהבה ובטחון אך לא כדאי להזניח את נושא הגבולות ואם היא מפריעה כאשר מתבקשת לא לעשות זאת, יש להבהיר שכרגע לא מפריעים ובמידת האפשר לקחת אותה הצידה. אם היא מצליחה להתאפק, אפילו לכמה שניות חזקי אותה על כך.
לגבייך, אם יש אפשרו ת לעזרה, אפילו קטנה (סבתא, חברה וכו') ממליצה לקחת כדי שגם לך יהיה יותר קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)