הכנת ילד לניתוח

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הכנת ילד לניתוח
    רינת
    11/08/2014

שלום,
    בני בן 5 ושמונה חודשים, אמור לעבור בסוף החודש ניתוח להסרת שקדים. בעבר הוא כבר עבר שני ניתוחים שונים( בקע ושקד שלישי). היום כשהוא בוגר יותר אני יודעת שכשישמע את המילה ניתוח יהיו לו חששות גדולים עד כדי סירוב ממשי לשתף פעולה. איך אני יכולה להכין אותו? האם כדאי לא להשתמש במילה ניתוח ולבחור במונח אחר, למשל טיפול רפואי? עד כמה לשתף ולפרט? בברכה, רינת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הכנת ילד לניתוח

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הכנת ילד לניתוח - תגובה

פז שפירא
    12/08/2014

הי רינת,
    אני חושבת שכיוון שהמילה "ניתוח" היא טעונה מאוד מבחינה שלילית עבורו, אפשר לפחות בהתחלה להשתמש במונח אחר, כמו טיפול רפואי.

יחד עם זאת, אני מציעה שכן תתני לו הסברים מספקים. הסבירי לו מדוע הוא צריך לעבור את הטיפול, איך הטיפול יעזור לו, מה זה יכלול, איפה יתקיים (להסביר שצריך לישון בבית החולים), איך אתם תתמכו בו. כדאי להסביר את הדברים הלא נעימים ואת הפתרונות להם. למשל, לומר שאחרי הטיפול יכאב לו הגרון אבל יש תרופה שבזכותה הוא לא ירגיש את הכאב כלל. אפשר להציג גם את ה"יתרונות" – יצטרך לאכול רק מאכלים רכים וקרים ולכן יוכל לאכול הרבה גלידה. כדאי לנרמל את העניין, כלומר לומר שזהו טיפול שהרבה ילדים עוברים, שהוא די פשוט ומהיר ועוזר מאוד להקלה על הנשימה ועל דלקות.

תני לו לשאול שאלות והשיבי עליהן. הגישה באופן כללי צריכה להיות לדעתי חיובית כלפי הניתוח, להסביר לו שהוא נועד לעזור לו ושגם עם אי הנעימויות אפשר להתמודד היטב.

ייתכן שלאחר קבלת הסברים והרגשה שהטיפול חשוב ויעזור לו, שאתם תתמכו בו ושיש אפילו קצת "רווחים" מהעניין, המילה "ניתוח" תוכל להופיע בשיח שלכם. אם הוא ישאל, אפילו בשלב מוקדם אם מדובר בניתוח אני לא ממליצה לשקר בעניין. אם מאוד יתנגד ויהיה חרד אולי יהיה מקום לברר איתו מה מפחיד אותו, מה היה לו קשה בניתוחים הקודמים ולהרגיע שתמצאו לכך פתרונות בניתוח הזה.

בהצלחה ורפואה שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו