ילד בן 6 עם בעיות התנהגות ומשמעת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 6 עם בעיות התנהגות ומשמעת
    מאי
    12/08/2014

שלום ,
    בני בן 6 אח לילדה בת 3.5.
    בני הוא חכם, אוהב מאוד עבודות יצירה, חברותי מאוד, אוהב לשחק עם חבריו אך גם מפונק בשל העובדה שהוא נכד ראשון לשני הצדדים . בחודשים האחרונים הוא החל להפריע במהלך המפגשים בגן, לא להקשיב , לנסות להצחיק את כולם כשהם במפגש, לא מקשיב לגננת רק לאחר מס' פעמים שהיא כבר נדרשת להרים את קולה.
    וניסינו המון שיחות ולדבר איתו ולתקופה קצרה זה עזר וחזר חלילה.
    כיום הוא בקייטנה בבית עם מישהי שהינה גננת מוסמכת עם עוד 12 ילדים בגילאים שלו ושל אחותו והוא שוב לא מקשיב, מפריע, אם לא עושים משהו שהוא רוצה, רואים משהו שלא מעניין אותו הוא מפריע, מקלל ולאחרונה החל להשתמש באלימות פיזית, מרביץ לילד שלוקח משחק, דוחף ילדים קטנים, או שאם מעצבנים אותו הוא ישר שולח ידיים. התחלנו בשיחות , בלצאת איתו רק אני , הוא ואבא שלו ( אנחנו נשואים והמצב רגיל בבית), זמן איכות. זה עזר בדיוק ליומיים. והתחלנו איתו עכשיו טבלת התנהגות לחזק את ההתנהגות החיובית אך לצערי זה לא עוזר. מה ניתן לעשות, אני לא מבינה מדוע הוא מתנהג כך בעוד שאחותו לעולם לא הרביצה ולא קיללה. הוא עולה לכיתה א' ואני חוששת שהוא ימשיך בהתנהגות הזו . אני ובעלי מיואשים ואובדי עצות. מדברים איתו ולא מבינים מה אפשר לעשות כדי שיפסיק להתנהג כך ושיתחיל להקשיב לנו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 6 עם בעיות התנהגות ומשמעת - תגובה

יאיר סהר
    14/08/2014

שלום מאי,
    את מתארת מצב מורכב יחסית, לפיו ההתנהגות של בנך כלל אינה תואמת את המצופה ממנו בגן, וזאת מול דמויות מטפלות שונות (גן וקייטנה).
    אמנם לא תיארת, אולם ניתן להניח שדפוסי ההתנהגות הללו מופיעים בצורה כלשהי גם בבית.

נשמע שהמצב הנוכחי מאוד מתסכל אתכם, וזה ברור, במיוחד לאור העובדה שניסיתם דרכים רבות לשינוי המצב ללא הועיל. עם זאת, חשוב לי ליידע אותך כי ישנן התערבויות שעשויות דווקא להועיל, אם כי אני מנוע מלהציע אותן כנקודות היות וחשוב שהתערבויות כאלו יעשו בליווי של איש מקצוע מהתחום של הנחיית הורים.
    באופן כללי, ניתן לייצר מצבים בהם ההתנהגות שלו תוביל להשלכות לא צפויות ואף מטרידות עבורו (ללא ענישה), כך שבמהרה יעדיף שלא להגיע אליהן.

לכן אני מאוד ממליץ לכם לקבל הדרכה מאיש מקצוע מיומן, ובמיוחד בשל העובדה ששנת הלימודים בפתח, והתערבות בשלבים הראשונים של תחילת השנה עשויה למנוע ממנו תיוג מיותר ופגיעה חברתית שהשיקום מהם יהיה ארוך וקשה הרבה יותר.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו