שיתוף בצעצועים בגיל שנה ושמונה חודש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שיתוף בצעצועים בגיל שנה ושמונה חודש
    קרן
    16/08/2014

שלום רב, בתי בת שנה ושמונה חודשים. היא מתקשה מאוד לשתף בצעצועים שלה בני גילה. פעם או פעמיים הזמנתי חברה הביתה עם בן גילה והיא בכתה וכעסה שהוא נמצא בחדר הצעצועים שלה, נעלבה מזה.
    ברור לי שזה בראש ובראשונה פועל יוצא של גילה הצעיר.
    אבל אשמח לעצה, איך אני יכולה לנסות לעודד אותה בכל זאת לשתף, כשאני מזמינה חברים הביתה, כיצד לנהוג?
    **האם להתחשב בה ולא להרשות לילד האורח לשחק בצעצועים שלה, או לתת לו צעצוע אחד?
    **אולי להגיד לה לפני שאנחנו שמות כמה צעצועים בצד ובהם רק היא תשחק ובכל השאר נשתף?
    אשמח לעצות ותובנות בנושא ומתי זה משתפר ומתי צפוי יותר להיות משחק משותף.
    המון תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיתוף בצעצועים בגיל שנה ושמונה חודש - תגובה

פז שפירא
    23/08/2014

הי קרן,

אני מסכימה איתך שמדובר בהתנהגות התואמת את גילה של ביתך. זהו גיל שבו מתגבשת תחושת האוטונומיה והעצמיות ולכן יש חשיבות לחפצים ששייכים ל"עצמי" של הילד.

מאידך, באמת חשוב לאט ובהדרגה לפתח גם את היכולת לשיתוף. בסיטואציה בה ילד בא לבקר קיים כנראה החשש אצל ביתך שהילד יקח לה את מה ששלה. לכן, חשוב להסביר לפני שהילד מגיע, שהוא לא יקח את הצעצועים לבית שלו, שהוא רק ישחק ואחר כך וישאיר אצלכם את הצעצועים. בנוסף, ייתכן שביתך חווה הרגשה של חוסר שליטה בסיטואציה. לכן אני מציעה שתאפשרי לה לבחור מספר צעצועים שהיא מוכנה לשתף לזמן קצר, ואת אלו שלא אפשר לאחסן במקום לא נגיש.

בגילאי שנה-שנתיים המשחק החברתי די מוגבל. כלומר, ייתכן שפעוטות ישחקו במשחקים שונים זה לצד זה. או שייצרו תקשורת פשוטה, למשל שפעוט יעשה תנועה מסויימת והשני יחזור אחריה. בדרך כלל החל מגיל שנתיים ישנה התפתחות בתחום זה ובגילאי שלוש היכולת למשחק חברתי נעשית מורכבת הרבה יותר.

כמובן שישנו גם ההיבט האישי, כאשר ההתפתחות של כל ילד וילד הינה שונה.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו