מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן שנה ו9 מתוערר בלילה ורוצה אתירון16/08/2014
הילד שלי בן שנה ותשע ,
בריא, אוכל לפני השינה אבל עדיין מתוערר באמצע הלילה.
בדר"כ היתי מרגיע אותו נותן לו לאכול הוא היה חוזר לישון,
לפני כחודש נולד לו אח ומאז בלילות הוא מתעורר ואני כבר לא מספיק
הוא רוצה את אמא וצועק, בוכה ,
ואם אני לא קורא לה -הוא ממשיך לצעוק ולבכות "אמא"
וגם שאמא באה קצת נרגע אבל עדיין ממשיך לבכות ולצעוק
שרוצה שנקח אותו החוצה.
מוכר לכם ?
מה אתם מציעים?...
אני חיב שהוא הולך לישון בשעה סדירה סביבות 20.30.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנה ו9 מתוערר בלילה ורוצה את - תגובה
יאיר סהר17/08/2014שלום ירון,
כניסה של אח חדש לבית מייצרת אוירה חדשה ודורשת התארגנות מחדש, הן התנהגותית והן פסיכולוגית, מכל בני הבית.
באופן טבעי, כניסה של אח חדש דורשת הענקת תשומת לב אינטנסיבית יותר לגידולו, מאשר אחיו הבכור. זאת מבחינת הנקה, החלפת חיתולים ואף בפעילות משותפת.
כך גם באופן טבעי, האח הבכור מרגיש נפגע במידת תשומת הלב לה היה זוכה בעבר, וסובל מקושי להסתגל למציאות החדשה. קשיים אלו מתבטאים בהתנהגויות שונות, ובכי בלילה וקריאה לאמא (אשר פחות זמינה במהלך היום) אינן חריגות בגיל זה.
מבחינת שינת הלילה - חשוב שלא לשנות הרגלים, ולא כדאי להפוך את ההתעוררות בלילה כאופציה ליציאה מהמטיה.
מבחינת ההתנהלות הכללית - חשוב לשים לב לצרכיו של הבכור, ולהשתדל לבלות איתו בזמן שניתן. בזמנים שלא ניתן (בעת הנקה למשל) ניתן לעשות זאת לידו, תוך שיתוף שלו בתהליך גידול אחיו. כדאי לאפשר לו לעזור לכם בגידול אחיו - להביא לו חיתול נקי (שיהיה במגרה אליה הוא יכול להגיע), להביא לו בקבוק, משחק וכו'.
משחקים יחד יאפשרו לכם לבלות יחד עם הילדים תוך שיתוף, כך שלמעשה זמן עם ההורים אינו מתחלק בין הילדים, אלא משותף לכולם יחד (במידת האפשר).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובה
ירון17/08/2014יאיר, תודה רבה על התגובה !
אנחנו בסה"כ עושים את אותם הדברים שהזכרת: משחקים איתו,
שמאכילים את האח הקטן -אנחנו מחייכים אליו לפעמים גם נותנים לו (כמו שאמרת)
להביא חיתול או מוצץ או בקבוק לאח הקטן , אבל עדיין הוא קם בלילה לפעמים פעמיים בלילה (יום שבת) הולך לישון בסביבות 20.30 ומתעורר בסביבות 1.00
רוצה את אמא שלו
ושהיא באה בכדי להרגיע אותו, עד שנרדם לוקח לה לפחות שעתיים !
(כלומר עד 3 בבוקר)
ואז (דוגמת שבת האחרונה) הוא מתעורר שוב ב6.00 בבוקר.....
כל זאת,
בזמן שגם הקטן דורש תשומת לב ולהאכיל אותו לוקח כשעה=שעה וחצי
כל 3-4 שעות....
מיותר לציין ששנינו (גם אני וגם אשתי) מותשים..(-:
אם יש לך עוד רעיון /עצה
אשמח לשמוע
ובכל מקרה
תודה רבה על הפידבק !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)