מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן חמש וחציצילי18/08/2014
שלום,
בני הבכור בן חמש וחצי, אח לבן שנתיים, ילד נבון וחברותי. בחודשים האחרונים שמתי לב שהוא צריך לקבל אישור לגבי כל דבר שהוא חושב או רוצה. לדוגמא: אם אמרתי שאכין לו ולאחיו שוקו אז הוא יגיד לאחיו עשרים פעמים: נכון שגם אני אקבל שוקו? ועד שאחיו לא יגיד לו נכון הוא לא ירפה. אותו דפוס התנהגות חוזר עם חברים שלו. כך לדוגמא, הוא יכול לשחק במשחק תפקידים עם כמה חברים או עם חבר אחד והוא ממש יבקש את רשותם להיות למשל הנסיך או המלך או כל דמות אחרת במשחק. כך הוא ימשיך לשאול: אני אהיה הנסיך טוב? ועד שלא יענו לו הוא ימשיך לשאול בלי הפסקה ולחכות לאישור. ואם לא יענו לו הוא ייכנס למצוקה ולבסוף יבכה.
אני אציין שההתנהגות הזו חוזרת עם כולם ולאו דווקא עם דמות מסויימת. גם איתי וגם עם אביו הוא זקוק לאישור על כל רצון שלו והוא יחזור על השאלה כמה פעמים שיצטרך, לפעמים אפילו גם אם כבר קיבל תשובה.
אני אובדת עצות כי ממש עצוב לי לראות אותו ככה. האם זה נובע מחוסר ביטחון? איך אגרום לו להבין שהוא יכול להחליט עבור עצמו ( בדברים מסויימים כמובן ) ושהוא לא צריך שחבר כזה או אחר יאשרו לו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה...
צילי23/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין ממתינה לתשובה
צילי30/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן חמש וחצי - תגובה
פז שפירא03/09/2014הי צילי,
ייתכן שמדובר בהתנהגות הנובעת מחוסר ביטחון ומצורך באישור. אפשרות נוספת היא שבנך חווה מתח וחרדה אותם הוא מבקש להרגיע באמצעות השאלות והמענה עליהן על ידי הסביבה. מעניין שציינת שלפעמים אפילו המענה עצמו אינו מצליח להרגיע אותו. זה מגביר את האפשרות שמדובר על חרדה והתנהגות טקסית שמטרתה להפחית את החרדה. האם ישנן התנהגויות נוספות שלו במהלך היום שהינן חזרתיות/טקסיות? אם כן, כדאי לפנות לאיש מקצוע בעניין.
אני מציעה לשוחח איתו על העניין ולומר לו שמעכשיו אתם, המשפחה, תשתדלו לתת לו מענה כשהוא שואל שאלות אך רק פעם אחת וזאת כדי שהוא יקבל תשובה אך גם יהיה נוח לשאר בני המשפחה. כך עשו – השיבו רק פעם אחת. כאשר ימשיך וישאל הסבירו שאינכם עונים שוב. אם יבכה תוכלו לחבק אותו ולומר שאתם מבינים שקשה לו אך שהסכמתם איתו שתיתנו לו תשובה אך רק פעם אחת.
לגבי ההתנהגות עם חברים: תוכלו להתאמן איתו על ידי משחק משותף שלכם איתו. אם ישאל אתכם שאלות ויבקש אישור שקפו לו את הרצון שלו ותנו לו אלטרנטיבה התנהגותית. למשל: אם הוא מבקש להיות הנסיך אימרו לו: "אתה שואל כי אתה רוצה להיות הנסיך. אמור עכשיו: אני אהיה הנסיך". אם הוא עושה זאת חזקו אותו על כך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)