מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אלימות כלפי אחיםי.ש20/08/2014
שלום.
יש לי 3 ילדים, הגדולה עוד מעט בת 10 ותאומים (בן ובת) בני 7 וחצי. הבעיה שלי היא עם הגדולה. היא ילדה מבריקה, מנגנת בפסנתר, מצליחה בבית הספר, אבל מאוד אלימה כלפי האחים שלה. דיברתי איתה על זה, הענשתי אותה, ניסיתי לתת לה יותר תשומת לב, אבל שום דבר לא עוזר. התשובה שלה תמיד שזאת אשמתם ושהם גורמים לה להרביץ להם. היא גם הרבה פעמים אומרת שחבל שהם נולדו והלוואי והם לא היו קיימים. קשה לי להבין את זה כי מצד שני היא משחקת איתם המון ואומרת שאחותה היא החברה הכי טובה שלה. אני אובדת עצות ולא יודעת איך לגרום לה להפסיק להשתמש באלימות כלפיהם. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות כלפי אחים - תגובה
יאיר סהר29/08/2014שלום לך,
אלימות בין אחים אינה עניין נדיר כלל.
כדי לייעץ אבקש לקבל מידע ברור יותר לגבי סוג האלימות.
האם מדובר במעשים שמביאים למצבי סיכון לפגיעה פיסית חמורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפעמים
י.ש30/08/2014האלימות שלה כלפיהם מתבטאת בהרמת ידיים, בעיטות, דחיפות וכד׳. היו מקרים שדחיפה גרמה לנפילה שסיכנה אותם (נפילה ליד פינה של שולחן, מכה חזקה בראש וכו׳). אני יודעת שאחים רבים, אבל מאוד קשה לי עם זה, כי אני מאוד חוששת מהתוצאות. מתי זה אמור להיפסק והאם בכל זאת אני יכולה לעשות משהו כדי להפסיק את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפעמים - תגובה
יאיר סהר05/09/2014שלום שוב,
אני מאוד מבין את הדאגה שלך לשלומם של הצעירים יותר.
מהתיאור שלך נשמע כי האילמות אינה במטרה להסב פגיעה קשה, אלא הבעה של תסכול או אי שביעות רצון במערכת היחסים ביניהם.
הקושי הגדול שלנו כהורים, הוא לראות את האלימות ולא להגיב, וכדי לשלוט במצב אנחנו נמשכים לעשות כל שביכולתנו: מבקשים, מסבירים, מאיימים, ואף מענישים, וכל זאת כדי שהמצב ישתנה. אלא שפעמים רבות המעורבות שלנו אינה מצליחה לשנות את המצב בטווח האורך. לכל היותר, האירוע הספציפי מסתיים.
הסיבה לכך עשויה להיות גם המעורבות שלנו. לעיתים אחים רבים כדי למשוך את תשומת לב ההורה. עבור הילד - גם תשומת לב שלילית היא תשומת לב ראויה, שכן ההורה מתגייס ומתקרב. לכן כל עוד אנחנו ממשיכים להגיב למקרי האלימות, הסיכוי שנצליח למנוע אותם פוחת. מעבר לכך, כאשר אנו מגיבים, אנחנו בהכרח נוקטים עמדה אשר משפיעה על מערכת היחסים בין הילדים, ושלנו איתם.
למעשה, אנחנו גם משמרים את המצב, בגלל שאנחנו לא מאפשרים לילדים ללמוד לפתור את הקונפליקט בעצמם. אנחנו מציבים אותם ב"תפקיד" שלהם כל פעם מחדש: יש את האשם, ויש את הנפגע והחלש.
כאשר אנחנו מנסים להשפיע על הצד ה"אשם" אנחנו גם מעבירים מסר לצד השני על כך שאינו מסוגל להגן על עצמו, או לחילופין שכאשר הוא מפגין פגיעות הוא זוכה ליחס. לא מן הנמנע שלמידה כזו מבראה את ה"חלש" להפעיל את ה"חזק" כך שההורה ימשיך להגיב באופן מובחן לשניהם. ה"חזק" עשוי לומר: "היא התחילה" אלא שאנחנו מתקשים מאוד לראות את הנפגע כחזק ושולט בסיטואציה.
לכן המלצתי היא ברוב המקרים וכל עוד אין פגיעה וסכנה מהותית: לאפשר את האלימות ולהתעלם ממנה. במקרה שהאלימות מסכנת - להרחיק בין הצדדים באופן ניטרלי, תוך התייחסות לחוסר היכולת של הצדדים להסתדר יחד, להבדיל מהאשמת צד אחד וניחום השני.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה
י.ש05/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)