מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעבר לארה"בהדסה21/08/2014
היי, אשמח לעזרתכם. יש לי שני ילדים. ילדה בת 4 וילד בן שנה וארבעה חודשים. בנובמבר הקרוב אנחנו עתידים לעבור לגמרי לארה"ב.
השאלה שלי היא כזו: אמא שלי ,שבעצם מטפלת בבן שלי כשאני בעבודה וטיפלה גם בבת שלי כשהיתה קטנה מוכנה לנסוע איתנו לתקופה של כשבועיים וחצי. אני סבורה שזה יהיה טוב לילדים כיוון שזה ירכך את ההלם אם זה יהיה הדרגתי- סבתא באה איתם לארהב ואחרכך תעזוב. בעלי סבור שזה לא רעיון טוב כיוון שלדעתו עדיף "לחתוך" מיד ולא שהילדים יחשבו שיש סבתא גם בארהבכשבעצם היא לא תהיה.
ברור שעבורי יהיה מדהים אם היא תבוא, אך מה לגבי הילדים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרם קיבלתי תשובה, די דחוף...
הדסה03/09/2014אשמח לקבל תגובה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר לארה"ב - תגובה
פז שפירא04/09/2014הי הדסה,
עמדתי היא שבתקופה של מעבר כזה חשוב לבחון בעיקר מהם הצרכים שלך ושל בעלך בעניין. מצד אחד, השהות של אימך עשוייה מאוד לעזור בתקופה הדורשת הסתגלות למקום חדש תוך טיפול בילדים. מצד שני, ייתכן גם שהשהות של אימך תפגע בפרטיות שלכם ואולי תעמיס עליכם. חישבי יחד באופן רציני עם בעלך על שני הצדדים האלה וקבלו את ההחלטה הנכונה עבור שניכם.
לגבי הילדים, אני מאמינה שהם יוכלו להסתדר היטב אם סבתא תבוא ואם לא. אם תחליטו על כך שאימך תבוא, תוכלו להסביר שסבתא באה לזמן קצר ולהכין אותם בימים הקרובים לעזיבתה שעוד מעט סבתא תיסע חזרה לבית שלה בישראל. אם תחליטו על כך שאימך לא תבוא, עשו את הפרידה קרוב לנסיעתכם. בכל אופן הדגישו את החיובי והסבירו על הדרכים בהם תשמרו עם סבתא על קשר (סקייפ, מייל, לצייר ציורים לסבתא ולשלוח לה בדואר ועוד).
בהצלחה בזה ובדרך החדשה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)