רוב הזמן בבית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רוב הזמן בבית
    ליהיא
    21/08/2014

שלום לכם,
    בני בן ה-6.5, בן זקונים ואח לבת 20 ואח לבן 17 אוהב את הבית ומעדיף להישאר בו. גם שנפגש עם חברים יותר אוהב שיבוא אליו מאשר ללכת לאחרים. מאז הלחימה בעזה התופעה התגברה ופחות מוכן לצאת מהבית (מבינה ממנו שרוצה מקום שקרוב לממ"ד ומאוד מבינה אותו). הקושי שאתו אני מתמודדת הוא התעסקות שלו שעות במחשב, במשחקי מחשב בטלויזיה וכו'. אין ממנו קריאות כמו משעמם לי, בואי תשחקי איתי וכו'.
    שאני מציעה לו ללכת לגינה הציבורית או למקומות אחרים אני נתקלת בסירוב ממנו. בימי הרגיעה "לא ויתרתי" ויצאנו למקומות בילוי עם מים, אתגרים וחברים שהוא אוהב.
    השאלה שלי אליכם האם זה סביר ותקין הרביצה מול משחקי המולטימדיה ואם לא מה כן ניתן לעשות? גם אני מאוד אוהבת את הבית שלי (שקט, מטבח וכו') כך שמה שבאמת מפריע לי זה האם הגישה שבה אני נוקטת ומניחה לו לעשות מה שהוא אוהב נכונה? שם אני חשה בחוסר נוחות.
    תודה רבה לכם.
    ליהיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוב הזמן בבית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוב הזמן בבית - ממתינה לתשובה

ליהיא
    28/08/2014

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוב הזמן בבית - תגובה

פז שפירא
    03/09/2014

הי ליהיא,

בעולם הטכנולוגי שבו אנו חיים זה מאוד נפוץ שילדים נמצאים זמן רב מול מסכים (טלויזיה, מחשב, סמרטפון ועוד). מומחים בתחום ממליצים להתעסק פחות בצמצום הזמן שבו הילדים נמצאים מול מסכים ומציעים לנסות ולוודא שהפעילויות החשובות בעיני ההורים יתקיימו. כלומר, לא כדאי להתאמץ כדי שהילד יהיה 3 שעות מול מסכים במקום חמש, אלא כדאי להקפיד על פעילויות חשובות כמו ארוחה משפחתית, פעילות בחוץ פעמיים בשבוע, פגישה עם חבר פעם בשבוע וכו'. זאת על פי הערכים והדברים החשובים לכם כהורים. אני מציעה לתכנן עם בנך את הפעילויות האלה בזמנים קבועים (רצוי שרובן יתקיימו מייד לאחר הלימודים ולפני שהוא נכנס לעינייני המחשב והטלוויזיה).

מעבר לכך, חשוב שתהיי מעורבת בתכנים אליהם בנך חשוף. התענייני באופן לא שיפוטי ובאופן המעמיק ביותר לו את מסוגלת. חווי את דעתך על תכנים לא ראויים ובמידת הצורך הציבי גבולות בעניין זה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו