מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 5.5 התנהגות קצת מדאיגהנני22/08/2014
לבתי כבר זמן רב (שנתיים בערך) יש משיכה וסקרנות לא מוסברת לשדיים שלי. זה התחיל מזה שהיא 'שוקלת' אותם בידיה, מנסה להקפיץ אותם, באופן כללי מנסה לגעת. בהתחלה חשבתי שזו סקרנות וזהו. שאלתי אותה אם זה מעניין אותה וביקשתי שלא תעשה זאת כי זה לא נעים לי (פשוט כי באמת זה לא נעים לי), אבל בתור ילדה מאד מכילה ומכבדת ולומדת מהר ומפנימה,שגם מבינה את מהות הפרטיות (אנחנו מנהלות על זה שיחות וברור שהיא מבינה גם בהתנהלות שלה בכלל) בנוגע לזה היא דווקא לא ויתרה והמשיכה לעשות זאת. התחלתי להתרגז מזה וזה מרגיז אותי יותר ויותר.
ממש לאחרונה (פחות משבועיים) היא פתאום באה ונישקה לי אותם, במעין רפלקס, כמו שמנשקים מישהו בשתי הלחיים, הססרתי לה שזה לא נעים לי והבהרתי לה שלא תעשה זאת שוב ואז היא עשתה את זה עוד כמה פעמים בהזדמנויות שונות. באחת הפעמים האחרונות העפתי אותה ממני, לא במכוון, זה פשוט היה דחף. אין לי שום חשד לגבי פגיעה מינית, היא איתי כל הזמן, רוב הזמן רק שתינו ואני ובעלי מתנשקים בבית קלות על הפה ולעתים עומדים מחובקים (ואז היא מיד מצטרפת) אנחנו לא משדרים התנהגות מינית לידה. ואציין גם, שהיא מנשקת המון בנסיון לקבל תשומת לב.
אנחנו מנשקים ומחבקים אותה בבית לא מעט ונדמה שהיא רואה בזה מעין סוג של תקשורת. כשמשעמם לה, כשהיא רוצה יחס, היא מסוגלת לנשק בהגזמה. כאילו היא 'סוגדת' לנו (לא באמת- אבל ככה זה בוודאי נראה מהצד) וזה גם מטריד אותי מאד. ביחוד כשזה נעשה מחוץ לבית. היא פתאום באה ומנשקת לי את היד (למשל) סדרת נשיקות מוגזמת כשאני עסוקה במשהו אחר.אנחנו חיים בבית מלא אהבה והרמוניה אבל... יתכן והגזמנו? מה העניין עם השדיים? (אגב היא נוהגת כך אך ורק כלפינו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 5.5 התנהגות קצת מדאיגה - תגובה
פז שפירא23/08/2014הי נני,
טוב שאינך חושדת בפגיעה מינית, כי עיסוק מיני ותנועות מיניות שאינן תואמות גיל עלולות להצביע במקרים מסויימים על פגיעה מינית.
הסקרנות של ביתך לגבי גופך הינה טבעית ביותר. הדבר שאינו מקובל ושדורש התייחסות הוא התנהגותה והמגע שלה בשדייך למרות ההסבר שלך שזה לא נעים לך.
נשמע מתיאורך שאכן ביתך מנסה לקבל תשומת לב, חיובית או שלילית דרך מגע. חשוב שאתם תבחנו איזה מגע מתאים ונעים לכם לקבל ממנה ואיזה מגע אינו נעים. חשוב לחשוב גם על המגע שמשדר אהבה אך מעורר בכם תחושות לא נעימות, כמו הנשיקה על היד.
תוכלו לומר לה שאתם שמחים שהיא רוצה לגעת בכם אבל שגם בין משפחה ואנשים שאוהבים זה את זה, לא כל מגע הוא נעים ומקובל. אימרו לה איזה מגע נעים לכם איתה ואיזה מגע לא. הבהירו לה שמעכשיו אינכם מרשים לה לגעת בכם באופן שאינו נעים לכם ושאותו ציינתם. כעת, עליכם לשמור על גבולות ברורים ולהגיב כאשר אינה נוהגת על פי האופן שהגדרתם לה.
אם תנהגו כך, היא תקבל מסר שאתם שומרים על גופכם וכך היא תוכל ללמוד כיצד לשמור גם היא על גופה ולא לאפשר מגע שאינו נעים לה.
בנוסף, תוכלו לומר לה שייתכן והיא סקרנית לגבי הגוף שלה ושל אחרים ושאתם מוכנים לענות על כל שאלה שתרצה עליה מענה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)