יקיצות לילה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• יקיצות לילה
    גלי
    24/08/2014

שלום רב,

בני בן 7, עולה לכיתה ב'. ילד מופנם שלא מרבה לדבר על מה שמרגיש.
    הוא ישן באופן קבוע באותה מיטה עם אחותו בת ה-9 כי הם פוחדים לישון בנפרד והשינה יחד נותנת להם ביטחון.
    בשבועיים האחרונים הוא מתעורר כמעט מדי לילה, מגיע אלינו למיטה וטוען שלא מצליח להירדם. אנחנו מאפשרים לו להיכנס למיטתנו וגם אז לוקח לו המון זמן להירדם.
    מדובר על ילד שעד כה היה ישן במשך לילה שלם רצוף.
    אנחנו גרים באיזור השרון וחווים את איום הטילים באופן מינימאלי, אך האם יכול להיות שזה מה שמטריד אותו וגורם לו לחרדה, ליקיצות לילה ולבעיות הירדמות?
    איך כדאי להתייחס לעניין?
    אודה לתשובתכם,

גלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יקיצות לילה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יקיצות לילה - תגובה

פז שפירא
    04/09/2014

הי גלי,

צר לי על המענה המאוחר. אני מקווה שיש שיפור במצב ואם לא, שתשובתי תהיה רלוונטית עבורך. בהחלט ייתכן שהמצב הבטחוני עורר את הקושי בשינה. בזמן שהמצב הבטחוני לא טוב, ניתן להרגיע בדרכים שונות, אפילו בדרכים שאיננו נוהגים בהם בזמן שגרה. כדאי לתת מקום להבעת רגשות, לתת הרבה חום ולדבר על הדרכים בהם ניתן להתגונן.

כעת, כשהמצב רגוע כדאי לשדר שחוזרים לשגרה. אם יש צורך, אפשר לשבת ליד בנך ולהרגיע אותו ומצד שני, כעבור זמן מה לבקש שיישאר במיטתו. לאחר כמה פעמים שתחזרי על כך, אני מקווה שבנך יחוש שכעת המצב רגוע וניתן ללכת לישון בחדרו ולהיות רגוע שיהיה בסדר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו