מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- על מריבות וביטחון עצמישני24/08/2014
שלום,
יש לי ילד בן 3 וחצי ילד בן שנתיים וחצי ותינוק בן חצי שנה.
לאחרונה בני בן ה3 וחצי התחיל לקחת לבן השנתיים וחצי כל הזמן משחקים, הוא יכול לקחת לו אפילו ממש מהידיים והם רבים על זה, מה שקורה זה שבן השנתיים מקסימום בוכה וברוב הפעמים אפילו לא מנסה לקחת בכח בחזרה.
1. איך אפשר להפסיק או למתן את לקיחת המשחקים?
2. איך אני אמורה להגיב בסיטואציות האלו? אני לא רוצה לנקוט צד לטובת הקטן, כי אני רוצה שילמד לעמוד על שלו.. אבל איני יכולה לראות אותו בעמדת "מנוצח" כל הזמן, גם ככה חסר לו ביטחון עצמי לצערי, אך גם לבן ה-3 איני רוצה להיות "נגדו" (בעינייו כמובן..)
בבקשה עיזרו לי.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה, מדוע לא עונים?
שני27/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל מריבות וביטחון עצמי - תגובה
פז שפירא03/09/2014הי שני,
קודם כל, תוכלי להגדיר עם ילדייך מספר צעצועים ששייכים באופן בלעדי לכל ילד. במצב זה יהיו צעצועים שהם רק של ילד מסויים וצעצועים שהם משותפים.
מעבר לכך, תוכלי ללמד את בנך התנהגות אלטרנטיבית שהיא יותר נעימה ומקובלת. כאשר הוא חוטף תוכלי לקחת את הצעצוע, להחזיר אותו לבן הצעיר, להגיד לבנך הבכור שהוא יקבל את הצעצוע, אך לאחר שיבקש אותו ולא יחטוף. אימרי לו – אמור עכשיו לאחיך: תן לי בבקשה את הצעצוע. אחרי שיאמר זאת תני לו את הצעצוע ואימרי לו: "הנה, אחיך הצעיר נתן לך אחרי שביקשת כל כך יפה".
חיזרי כך בכל פעם שיחטוף. ייתכן ופעולות אלו נראות מלאכותיות אך הן עשויות ללמד את ההתנהגות הראויה ופחות להדגיש את ההתנהגות השלילית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)