על מריבות וביטחון עצמי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• על מריבות וביטחון עצמי
    שני
    24/08/2014

שלום,
    יש לי ילד בן 3 וחצי ילד בן שנתיים וחצי ותינוק בן חצי שנה.
    לאחרונה בני בן ה3 וחצי התחיל לקחת לבן השנתיים וחצי כל הזמן משחקים, הוא יכול לקחת לו אפילו ממש מהידיים והם רבים על זה, מה שקורה זה שבן השנתיים מקסימום בוכה וברוב הפעמים אפילו לא מנסה לקחת בכח בחזרה.
    1. איך אפשר להפסיק או למתן את לקיחת המשחקים?
    2. איך אני אמורה להגיב בסיטואציות האלו? אני לא רוצה לנקוט צד לטובת הקטן, כי אני רוצה שילמד לעמוד על שלו.. אבל איני יכולה לראות אותו בעמדת "מנוצח" כל הזמן, גם ככה חסר לו ביטחון עצמי לצערי, אך גם לבן ה-3 איני רוצה להיות "נגדו" (בעינייו כמובן..)

בבקשה עיזרו לי.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    על מריבות וביטחון עצמי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סליחה, מדוע לא עונים?

שני
    27/08/2014

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על מריבות וביטחון עצמי - תגובה

פז שפירא
    03/09/2014

הי שני,

קודם כל, תוכלי להגדיר עם ילדייך מספר צעצועים ששייכים באופן בלעדי לכל ילד. במצב זה יהיו צעצועים שהם רק של ילד מסויים וצעצועים שהם משותפים.

מעבר לכך, תוכלי ללמד את בנך התנהגות אלטרנטיבית שהיא יותר נעימה ומקובלת. כאשר הוא חוטף תוכלי לקחת את הצעצוע, להחזיר אותו לבן הצעיר, להגיד לבנך הבכור שהוא יקבל את הצעצוע, אך לאחר שיבקש אותו ולא יחטוף. אימרי לו – אמור עכשיו לאחיך: תן לי בבקשה את הצעצוע. אחרי שיאמר זאת תני לו את הצעצוע ואימרי לו: "הנה, אחיך הצעיר נתן לך אחרי שביקשת כל כך יפה".

חיזרי כך בכל פעם שיחטוף. ייתכן ופעולות אלו נראות מלאכותיות אך הן עשויות ללמד את ההתנהגות הראויה ופחות להדגיש את ההתנהגות השלילית.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו