מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בני נוגע בשדיאורית24/08/2014
הי, בני בן 3.5 , ילד חברותי סקרן ומקסים, לו אחות תאמה ואחות נוספת הגדולה ממנו בשלוש שנים. אנו משפחה חמה ואוהבת , מחבקים המון, מרעיפים אהבה וחום.כך גם ילדי מאוד חברותיים. הבעייה, לאחרונה בני מוצא עניין בשדי, מנסה לגעת בהם, אומר שהוא אוהב את הציצי שלי ולעיתים נמרח עלי ומתנהג כמו תינוק. הסבלי לו שזה לא נעים לי וזהו גופי הפרטי ואסור לו לגעת באיברים הפרטיים שלי כשם שלאף אחד אסור לגעת בשלו. אך למרות זאת ממשיך לעשות זאת, אני כועסת מסבירה לו שוב והוא לעיתים אומר שלא יעשה זאת שוב ומבקש נשיקה ממני בלחי. מה אני עושה לא בסדר? איך אני מתמודדת עם זה? האם זה תקין ? האם התנהגות זו תקינה? תודה וסליחה על כל השאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתגובה , זה ממש חשוב לי...
אורית27/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני נוגע בשדי - תגובה
פז שפירא04/09/2014הי אורית,
ילדים רבים סקרנים לגבי גופם והגוף של אחרים. ילדים רבים מוצאים עניין באיברי המין של הוריהם. כדאי לתת לגיטימציה לסקרנות אך לא לאפשר מגע שאינו נעים לך. כך, תשדרי את המסר שהעניין שלו היא בסדר גמור ולא מביש ולצד זאת תלמדי אותו איך שומרים על גבולות ונמנעים ממגע לא נעים. אם את תשמרי על גבולות הגוף שלך הוא ילמד לעשות זאת גם לגבי גופו.
אמרי שאת מבינה שהגוף שלך מעניין אותו אבל שזה לא נעים לך שהוא נוגע בשדייך. תוכלי להציע לו מגע אחר שאותו את מוצאת כנעים (חיבוק, נשיקה...). תוכלי גם להראות לו ספרים על גוף האדם כדי לתת מענה מסויים לסקרנותו. אמרי שמעכשיו את לא מרשה לו לגעת בהם ובמידה ואחר כך יעשה זאת הגיבי. אני מציעה להגיב למגע לא נעים שנעשה לאחר איסור כפי שהיית מגיבה למעשה תוקפני מצידו. כיצד את נוהגת במקרים כאלה?
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)