בני נוגע בשדי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בני נוגע בשדי
    אורית
    24/08/2014

הי, בני בן 3.5 , ילד חברותי סקרן ומקסים, לו אחות תאמה ואחות נוספת הגדולה ממנו בשלוש שנים. אנו משפחה חמה ואוהבת , מחבקים המון, מרעיפים אהבה וחום.כך גם ילדי מאוד חברותיים. הבעייה, לאחרונה בני מוצא עניין בשדי, מנסה לגעת בהם, אומר שהוא אוהב את הציצי שלי ולעיתים נמרח עלי ומתנהג כמו תינוק. הסבלי לו שזה לא נעים לי וזהו גופי הפרטי ואסור לו לגעת באיברים הפרטיים שלי כשם שלאף אחד אסור לגעת בשלו. אך למרות זאת ממשיך לעשות זאת, אני כועסת מסבירה לו שוב והוא לעיתים אומר שלא יעשה זאת שוב ומבקש נשיקה ממני בלחי. מה אני עושה לא בסדר? איך אני מתמודדת עם זה? האם זה תקין ? האם התנהגות זו תקינה? תודה וסליחה על כל השאלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בני נוגע בשדי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחכה לתגובה , זה ממש חשוב לי...

אורית
    27/08/2014

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני נוגע בשדי - תגובה

פז שפירא
    04/09/2014

הי אורית,

ילדים רבים סקרנים לגבי גופם והגוף של אחרים. ילדים רבים מוצאים עניין באיברי המין של הוריהם. כדאי לתת לגיטימציה לסקרנות אך לא לאפשר מגע שאינו נעים לך. כך, תשדרי את המסר שהעניין שלו היא בסדר גמור ולא מביש ולצד זאת תלמדי אותו איך שומרים על גבולות ונמנעים ממגע לא נעים. אם את תשמרי על גבולות הגוף שלך הוא ילמד לעשות זאת גם לגבי גופו.

אמרי שאת מבינה שהגוף שלך מעניין אותו אבל שזה לא נעים לך שהוא נוגע בשדייך. תוכלי להציע לו מגע אחר שאותו את מוצאת כנעים (חיבוק, נשיקה...). תוכלי גם להראות לו ספרים על גוף האדם כדי לתת מענה מסויים לסקרנותו. אמרי שמעכשיו את לא מרשה לו לגעת בהם ובמידה ואחר כך יעשה זאת הגיבי. אני מציעה להגיב למגע לא נעים שנעשה לאחר איסור כפי שהיית מגיבה למעשה תוקפני מצידו. כיצד את נוהגת במקרים כאלה?

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו