שאלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה
    דנה
    26/08/2014

שלום, בני בן שנה וחצי.האם כבר להתחיל לגמול אותו מחיתולים? האם זה צריך לבוא ממנו? יש לי ילדים גדולים שנגמלו בסביבות שנתיים וחצי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - תגובה

פז שפירא
    02/09/2014

הי דנה,

ההתייחסות לגמילה מטיטולים משתנה מאוד ותלויה בגורמים שונים. בתרבויות שונות גיל הגמילה שונה. ישנן גישות שונות לגמילה, חלקן מתייחסות למוכנות של הילד וחלקן דווקא מדגישות את ההחלטה של ההורים. בארץ מקובל להתחיל לגמול בערך מגיל שנתיים.

אני חושבת שהמוכנות של ההורים להיכנס לתהליך היא מאוד חשובה בעניין ושיש חשיבות למוכנות בסיסית של הילד, לפחות ברמה הגופנית והמוטורית. כלומר, כדאי ראשית לבדוק אם בנך מסוגל פיסית לשלוט בסוגרים שלו. תוכלי לבדוק זאת למשל באמבטיה – להציע לבנך לעשות פיפי ולראות את היכולת שלו לשלוט. אני מציעה להתחיל לאחר שתראי שהוא מסוגל לשלוט בסוגרים שלו, מסוגל פיסית להוריד מכנסיים ותחתונים ולשבת על סיר וכשאת עצמך תהיי מוכנה להתחיל בתהליך.

אלו השקפותיי בנושא אך כאמור ישנן גישות שונות לעניין. חשוב שתעשי את הדבר שאת שלמה איתו כדי שבנך יחוש גם כן ביטחון בתהליך זה.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו