ביתי מתקשה בלהגיד לא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ביתי מתקשה בלהגיד לא
    שרון
    27/08/2014

יש לי תינוקת בת 11 חודשים וביתי הבכורה בת ה-5 התחילה את הגן שנה שניה אנחנו גרים בארה"ב כבר שנתיים מה שקורה כל החברים משנה שעברה לא איתה (לא יודעת מה הסיבה שמתוך 20 ילדים אף אחד לא איתה )בכל אופן זה שבוע שני שלה בגן והיא מתלוננת כל בוקר שהיא לא רוצה ללכת ולא רוצה לקום ובכלל לא מעונינת להתארגן וללכת
    מה שקורה שהיא רואה אותי שחוזרת מהגן היא רצה ותמיד אומרת לי כמה שהיא מתגעגעת אלי וזה מה שחשבתי בהתחלה וזאת הסיבה שלא רוצה ללכת והיא אפילו לא אוכלת או שותה את האוכל שאני שולחת איתה
    מתברר כשדיברתי עם המורה בטלפון שיש כמה ילדים שמציקים לה והיא לא עומדת והיא לא יודעת מה לעשות הילדים לפי הגדרת המורה ניראים גדולים וענקים והם בגן שלה
    ומה שקורה שהגננת רואה את שהם מתחילים עם ביתי היא לוקחת אותה למקום אחר
    ולפי דעתי לא ממש מטפלת בעניין
    מה שביתי מספרת גם שאין לה חברים בגן והיא משחקת לבד בהתחלה חשבנו שזה רק תחילת השנה אולי היא צריכה יותר זמן אולי השפה גם לא עוזרת למרות שהיא כבר מדברת ומבינה אנגלית
    מה אפשר לעשות?איך מסבירים לילדה לבקש עזרה כי נראה שהיא מתחילה להסגר בעצמה ואני מאוד מפחדת שהמצב היה יותר גרוע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביתי מתקשה בלהגיד לא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחתי להוסיף עוד פרט

שרון
    27/08/2014

ביתי גם מאוד התלהבה להתחיל את שנת הלימודים היא הייתה איתנו בקנית הציוד היא בחרה תיק והיא גם באפי טיפה בישנית
    בעיקרון היא אוהבת לשחק עם ילדים בבית היא מדהימה ועוזרת ומה שקורה בלילות האחרונים היא גם קמה באמצא הלילה ונראה שיש לה סיוטים
    פליז תעזרו לי דחוף אני נורא מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי מתקשה בלהגיד לא - תגובה

פז שפירא
    02/09/2014

הי שרון,

אני מציעה לקבוע פגישה עם הגננת ולחשוב ביחד על דרכי פעולה, של הגננת בגן ושלך בבית עם ביתך. לא ייתכן לדעתי שהגננת מודעת לכך שמציקים לילדתך והיא אינה מתערבת כלל (התערבות יכולה להיות בדרכים שונות: להרחיק את הילד המציק, ללמד את ביתך כיצד להגיב, לערב אותך בעניין וכו').

כמו כן אני מציעה לנסות ולהקנות לביתך כלים להתמודדות בבית. אפשר לעשות זאת על ידי משחק תפקידים, על ידי הצגת הסיטואציה על ידי בובות. באופן זה יש להציע לביתך אפשרויות לתגובה ולהתאמן על כך. תגובות אפשריות להצקה יכולות להיות: התרחקות מהמקום, לענות לילד (כדאי ורצוי להתאמן על המילים בהן היא תגיב), ללכת ולדווח לגננת (אם כי בינתיים במקרה שלך את מתארת גננת פאסיבית כך שאולי זו לא התגובה הרצוייה ביותר).

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו