גן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גן
    שני
    27/08/2014

שלום רב,
    ביתי בת שנה וחודשיים, מתחילה ללכת לגן פרטי בעוד כמה ימים. עד כה הייתי איתה בבית. אני תוהה אם קיימים מחקרים לגבי מהו הגיל האידיאלי לשלוח תינוק לגן - ככל שהימים נוקפים ומועד תחילת השנה מתקרב אני מתמלאת ספקות ושואלת את עצמי האם תינוק רך בן שנה וקצת כדאי ש"יבלה" כל כך הרבה שעות מחוץ לביתו וללא אימו ואביו.. הייתי שמחה לשמוע מה אומרים המחקרים לגבי העניין.

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גן - תגובה

פז שפירא
    03/09/2014

הי שני,

החשש שלך מובן, ומכאן גם הרצון ללמוד על מחקרים בתחום. המחקרים אינם עונים על שאלת הגיל האידיאלי, אלא משווים בין ילדים המטופלים בבית לבין ילדים הנמצאים במעון או בגן מבחינות שונות (כישורי שפה, מודעות חברתית, יכולת דחיית סיפוקים ועוד). את החוויה האישית והסובייקטיבית של הילד קשה מאוד למדוד במחקרים וזו שאלה הנשארת פתוחה. מעיון מכמה מחקרים אפשר לראות שהדבר המשמעותי ביותר הוא איכות הטיפול (הן בבית והן בגן). כלומר, ביתך תוכל להפיק במידה והגן והמטפלות בו הן איכותיות.

כמובן חשוב לומר שמחקרים בוחנים אוכלוסייה גדולה של ילדים ולא את הצרכים הייחודיים והמשתנים של כל ילד וילד. לכן, על אף הקושי וחוסר הוודאות, המומחית הגדולה ביותר לענייני ביתך היא את. המחקר שאת עשית לגבי הגן והמעקב שתעשי לגביו הינו המשמעותי ביותר. היי בקשר עם הגננת לגבי ביתך, הקשיבי לתחושות הבטן שלך, שימי לב לתהליך ההסתגלות של ביתך ולתגובות שלה לגן. שאלי את עצמך איך המטפלות גורמות לך להרגיש במחיצתן ותוכלי אולי להסיק מכך על תחושותיה של ביתך בגן.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו