מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גןשני27/08/2014
שלום רב,
ביתי בת שנה וחודשיים, מתחילה ללכת לגן פרטי בעוד כמה ימים. עד כה הייתי איתה בבית. אני תוהה אם קיימים מחקרים לגבי מהו הגיל האידיאלי לשלוח תינוק לגן - ככל שהימים נוקפים ומועד תחילת השנה מתקרב אני מתמלאת ספקות ושואלת את עצמי האם תינוק רך בן שנה וקצת כדאי ש"יבלה" כל כך הרבה שעות מחוץ לביתו וללא אימו ואביו.. הייתי שמחה לשמוע מה אומרים המחקרים לגבי העניין.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן - תגובה
פז שפירא03/09/2014הי שני,
החשש שלך מובן, ומכאן גם הרצון ללמוד על מחקרים בתחום. המחקרים אינם עונים על שאלת הגיל האידיאלי, אלא משווים בין ילדים המטופלים בבית לבין ילדים הנמצאים במעון או בגן מבחינות שונות (כישורי שפה, מודעות חברתית, יכולת דחיית סיפוקים ועוד). את החוויה האישית והסובייקטיבית של הילד קשה מאוד למדוד במחקרים וזו שאלה הנשארת פתוחה. מעיון מכמה מחקרים אפשר לראות שהדבר המשמעותי ביותר הוא איכות הטיפול (הן בבית והן בגן). כלומר, ביתך תוכל להפיק במידה והגן והמטפלות בו הן איכותיות.
כמובן חשוב לומר שמחקרים בוחנים אוכלוסייה גדולה של ילדים ולא את הצרכים הייחודיים והמשתנים של כל ילד וילד. לכן, על אף הקושי וחוסר הוודאות, המומחית הגדולה ביותר לענייני ביתך היא את. המחקר שאת עשית לגבי הגן והמעקב שתעשי לגביו הינו המשמעותי ביותר. היי בקשר עם הגננת לגבי ביתך, הקשיבי לתחושות הבטן שלך, שימי לב לתהליך ההסתגלות של ביתך ולתגובות שלה לגן. שאלי את עצמך איך המטפלות גורמות לך להרגיש במחיצתן ותוכלי אולי להסיק מכך על תחושותיה של ביתך בגן.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)