ילדה כבת 3 שלא מסכימה לישון במיטה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה כבת 3 שלא מסכימה לישון במיטה
    דניאל
    28/08/2014

שלום רב, יש לי ילדה כבת שלוש שישנה מגיל שנתיים במיטה שלה. פתאום בחודש האחרון היא החלה לרדת מהמיטה שלה לרצפה ולהירדם ברצפה. לא משנה כמה פעמים במהלך הלילה אני יחזיר אותה למיטה כעבור שעה שאני חוזר לחדרה אני רואה אותה על הרצפה. בימים האחרונים היא אפילו מלכתחילה מבקשת לישון על הרצפה. וכאשר אני לא מאפשר זאת היא בוכה. מה עליי לעשות ומדוע הילדה נוהגת כך? תודה על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה כבת 3 שלא מסכימה לישון במיטה - תגובה

פז שפירא
    03/09/2014

הי דניאל,

ייתכן שילדתך נוהגת כך כי זה נעים ונוח לה. ייתכן גם שהיא בוחנת גבולות. באופן כללי, אם ישנו שטיח או שמיכה על הרצפה ושינה כזו אינה גורמת לה לקום עייפה, אין בעיה מהותית בכך.

לצד זאת, העמדה שלך כהורה כאן היא המשמעותית והקובעת את דרך הפעולה. אם אתה מתנגד לכך הרי שזוהי התנהגות שתצטרך להשקיע בה מאמצים כדי שלא תתרחש. תוכל לומר לה לפני השינה שאתה מצפה שהיא תישן בלילה במיטה והלסביר מדוע. תוכל לומר לה שאם תישן על הרצפה תקבל משהו קטן בבוקר. אפשר לפעמים לאפשר שינה על הרצפה (על גבי שמיכה/שטיח), למשל באירועים מיוחדים ולהסביר שביום-יום זה לא אפשרי אך שזה מותר באירועים כאלה.

להערכתי בכל מקרה מדובר בהתנהגות שיש להתייחס אליה על פי עמדותיך אולם שהיא גם חולפת ותעבור עם הגדילה של ילדתך.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו