חוצפה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוצפה
    חסוי
    01/09/2014

שלום,

יש לי בן בן 5 ובת בת 4

ילדים מקסימים וטובים שמאוד גדלו והתבגרו בתקופה האחרונה

שני דברים חדשים שאני מתמודדת מולם לאחרונה הם חוצפה ותנאים

יש פעמים שהם לא מקשיבים לי, לפעמים צוחקים לי בפנים, כך שאני צריכה להרים את הקול כדי שיבינו שאני רצינית.

או כשאני אומרת משהו עונים לי בתנאים אם תעשי ככה אני אעשה ככה

אני מניחה שזה שלב התפתחותי אבל כשזה קורה (די הרבה לאחרונה) זה מרגיז

איך נכון להגיב על חוצפה ? ומה עונים כשמציבים לי תנאים ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוצפה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוצפה - תגובה

פז שפירא
    02/09/2014

שלום,
    ילדים מבינים טוב יותר דברים מוחשיים ולומדים יותר ממעשים מאשר מדיבורים. נשמע שנוצר מצב שלמילים שלך אין מספיק השפעה וכתוצאה מכך את מגבירה את קולך.

רצוי לנסות ולהפגין שליטה, על ידי כך שתבקשי משהו (תוכלי להגדיר לעצך את מספר הפעמים שאת חוזרת על דברייך עד שאת מתחילה לפעול. כדאי לא להגיע למצב שבו את נאלצת לצעוק) ואם ילדייך לא עושים זאת יהיו לכך השלכות ממשיות. למשל, אם את מבקשת מהם לאסוף צעצועים והם לא עושים זאת, תוכלי לחכות שהם יבקשו ממך משהו ואז להסביר שאת רוצה להתחשב בהם אם הם יתחשבו בך ויעשו את מה שביקשת קודם לכן.

לגבי הצבת התנאים, לא כדאי להתייחס לכך לדעתי אלא להתמקד בבקשה שלך מהם. איני יודעת מה את מבקשת מילדייך ואשמח אם תוכלי לפרט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו