מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מוצץ לילד גדולצחי01/09/2014
שלום וברכה!
בננו בן (עוד מעט 6) עלה היום לכיתה א.
עוד מאז הילדות הגמילה ממוצץ לא עברה בשלום, והוא עדיין נשאר עם מוצץ. לא ממזמן התחלנו טבלה עם נקודות ופרסים על כל יום שהוא מתגבר וישן בלי מוצץ. הוא הולך לישון בלי... אבל זה לוקח המון המון זמן והוא קם עייף! יש ביני לבין אשתי התלבטות קטנה בעניין האם לקחת לו את המוצץ ולסיים זאת למרות שהוא שם אצבע בפה (לא את האגודל, כנראה הוא עדיין לא גילה זאת. כך שלשים אצבע אחרת בפה זה לא עוזר להירדם). או לחזור ולתת לו מוצץ והוא כך יהיה יותר רגוע הרי בכל מקרה הוא לא ישאר עם מוצץ עד החתונה כשהוא יהיה מספיק בשל הוא יעזוב אותו. נראה לי שבלי קשר הוא ילד מאוד אוראלי וכל העיסוק סביב הפה תופס אותו מאוד.
אשמח לעזרה בעניין זה. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצץ לילד גדול - תגובה
פז שפירא02/09/2014
הי צחי,
עמדתי היא שכדאי לסיים עם המוצץ, שכן מרבית הילדים בגיל של בנך כבר אינם עם מוצץ. למעשה במצב הקיים בנך נמצא בשלב התפתחותי שהסתיים אצל מרבית הילדים בגילו וחבל. מבחינה סמלית זה עלול לסייע לשמר אותו בעמדה תינוקית בעיני הסביבה ובעיני עצמו.
אני מציעה ששניכם תשוחחו איתו, תסבירו לו את החסרונות של המוצץ: לא מתאים לגילו ואת ההשלכות על בריאות הפה. הסבירו לו שהיתרון הוא שהמוצץ מרגיע אותו אך שאתם מציעים לו דברים אחרים להרגעה (לישון עם חפץ שהוא אוהב, לשתות מים ועוד). הסבירו לו שגם מציצת אצבע אינה מתאימה מאותן הסיבות.
תוכלו לומר לו שבעוד כמה ימים מפסיקים עם המוצץ – החליטו על יום בו בלילה לא יקבל יותר מוצץ כלל. לאחר מכן אני מציעה שהמוצץ לא יהיה בבית בשבילו אך גם בשבילכם, כדי שלא תצטרכו להתמודד עם הדילמה. הימים הראשונים עשויים להיות קשים אך אני מאמינה שאם תהיו נחושים וגם תאמינו שזה הדבר הנכון בשבילו הוא יפנים זאת והדבר יעבור.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)