מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אי ישיבה בשירותים כתוצאה מעצירותיהלי02/09/2014
שלום רב לבני בן החמש היתה עצירות קשה פעם ראשונה ולפני שבוע היתה לו יציאה קשה. לאחר כמה ימים היתה לו שוב יציאה (רכה)שאותה עשה בתחתונים כי לא רצה לשבת באסלה כי פחד שיכאב לו.. הוא בטראומה מזה ולא מוכן מאז לשבת באסלה בכלל...האם זה יעבור לו לבד? האם שווה התערבות ? אשמח לעצה מועילה! תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ישיבה בשירותים כתוצאה מעצירות - תגובה
פז שפירא03/09/2014הי יהלי,
לפעמים ילדים נכנסים למעגל של עצירות-כאב-פחד מהכאב שביציאה-התאפקות-התלכלכות בקקי. זהו מעגל שכדאי לעצור כמה שיותר מהר. אני מציעה לתת לו משהו הגורם ליציאות רכות (יש גם "תרופות" טבעיות כמו מיץ שזיפים) ולומר לו שאת נותנת לו תרופה שעושה שלא יכאב כשעושים קקי. לאחר מכן כדאי להתעקש איתו על עשיית הצרכים באסלה כדי שיחווה חוויה חיובית ומתקנת – של עשיית הצרכים בלי כאב. אני משערת שלאחר חוויה כזו הדברים יחזרו למסלולם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי ישיבה בשרותים בגלל עצירות
יהלי03/09/2014היי פז ,
תודה על תשובתך!
כשאת אומרת להתעקש איתו על ישיבה באסלה האם הכוונה היא להכריח?
כי הוא בשום אופן לא מוכן לשבת גם אחרי שנתתי לו מרככים ויצאה לו צואה רכה רק לא באסלה ..
קשה לי להושיב אותו בכוח.. אבל מצד שני זה נראה לי הפיתרון היחיד.
אשמח לדעתך שוב!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי ישיבה בשרותים בגלל עצירות - תגובה
פז שפירא03/09/2014הי יהלי,
בנך בן חמש ולכן להושיב בכוח לא נראה לי פיתרון מתאים. דברי איתו על כך. הסבירי לו שעכשיו הוא עשה קקי ולא כאב לו וכך יהיה גם כשיש באסלה. אולי תוכלי לגרום לו לשבת על ידי שתבטיחי לו הפתעה. אולי הוא יסכים לשבת אם תבטיחי להיות איתו ולהרגיע אותו. אולי תספרי לו על מקרה שלך היה או לילדים/אנשים אחרים בסביבתו בו בהתחלה כאב ואחרי לקיחת מרככים כבר לא כאב כלל ואף הייתה חוויה טובה ונעימה.
הכוונה בלהתעקש הוא לנסות לגייס את היכולות השכנועיות שלך וההיכרות שלך איתו ועם מה שמפעיל אותו כדי לגרום לזה לקרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי ישיבה בשרותים כתוצאה מעצירות
יהלי03/09/2014היי ושוב תודה.
ניסיתי הכל מהכל !הוא מאד נבון ועקשן... כלום לא משכנע אותו ואני חסרת אונים ממש.
אפילו חוששת לשלוח אותו לגן ככה.
הצעתי לשבת איתו, פרסים שאוהב ממש הכל לא חסכתי בכלום אבל הוא חזק בשלו..
בינתיים כבר כמעט שבוע לא ישב באסלה אני ממש אבודה בקטע הזה.
אשמח לעוד רעיונות אם יש...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי ישיבה בשרותים כתוצאה מעצירות - תגובה
פז שפירא03/09/2014רעיונות נוספים: לקחת לשירותים הסחת דעת (משחק, ספר, משחק מחשב), לשבת בסיר במקום באסלה. אפשר להציע לשבת באסלה עם בגדים, אחר כך רק לשבת בלי בגדים ואחר כך לנסות לעשות את הצרכים.
נסי לשאול אותו מה יעזור לו לשבת באסלה, אולי הוא יביא רעיון מוצלח שיעזור לו.
אם לא תימצאי פיתרון והדבר יימשך, שיקלי לפנות לייעוץ פרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)