בת שנתיים- מפחדת מחיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים- מפחדת מחיות
    אנונימית
    03/09/2014

היי, יש לי ילדה בת שנתיים שעד לא מזמן מאד אהבה בעלי חיים. עד שאימצנו חתולה.
    לחתולה שאימצנו יש חתיכת אופי ולמרות שניסינו למנוע, היא שרטה אותה כמה פעמים עד שהילדה התחילה לפחד מכל בעלי החיים.
    הייתה לה רתיעה מהכלבים של המשפחה בשל הנביחות והרעש שהם עושים אבל לא פחד, ועכשיו החתולה גרמה לה לפחד של ממש מכל בעלי החיים, אפילו כשניסיתי לגשת אליה עם גור חתולים בן שבועיים היא רצתה ללטף אבל פחדה נורא.
    בבית המצב יותר קשה, בכל מקום שהחתולה נמצאת, בתי מפחדת להתקרב וצועקת "לא מימי לאאא!" עד שאחד מאיתנו בא ושומר עליה שתעבור בשלום.
    כל ניסיון שלנו להראות לה שזה בסדר עלה בתוהו ואני מאד מפחדת שכל העניין יגרום לה לבעיות בעתיד
    לא בא בחשבון לסלק את החתולה כי אנחנו לא אנשים שמוותרים ובטח שלא נחזיר חתולה שגרה אצלנו כבר כמה חודשים לרחוב....
    בבקשה תגידו לי מה אני יכולה לעשות כדי לתקן את המצב בדרך הכי נכונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים- מפחדת מחיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים- מפחדת מחיות - תגובה

פז שפירא
    03/09/2014

הי,

הפחד של ביתך נעשה מוכלל ומתרחב לכל הזמן בבית ולכלל בעלי החיים. מעניין האם אתם יכולים לצפות מתי החתולה עלולה לשרוט (אולי בלילה, אולי כשמלטפים אותה במקום שאינה אוהבת). אם כן, תוכלו ללמד את ביתך מתי יש להיזהר מהחתולה ומתי אין צורך בכך. האם אפשר להתקרב אל החתולה בזמנים ובדרך מסויימים מבלי לחשוש שהיא תשרוט? אם כן, כדאי בזמנים אלה לנסות בהדרגה להתקרב אל החתולה תוך שאתם אומרים לביתך שהחתולה מאוד אוהבת אותה ורוצה שהיא תלטף אותה. אפשר לשתף אותה בפעילויות הקשורות לטיפול בחתולה – למשל לתת לביתך לשים לה קערת אוכל על הרצפה, למלא לה את קערת המים... וכאשר החתולה אוכלת או שותה לספר לביתך שהחתולה בוודאי מאוד שמחה שביתך נתנה לה לאכול או לשתות.

כדאי לחשוף בהדרגה גם לבעלי חיים אחרים ואם אפשר גם איתם לערב את ביתך. לדוגמה – לקחת אותה לפינת ליטוף ולאפשר לה להאכיל את הארנבים, לתת לה לבחור צעצוע עבור כלב של המשפחה ולאפשר לה לתת אותו לכלב. ספרו לה על בעלי חיים, על כך שלפעמים הם מסוכנים, אך רק אם מרגיזים אותם. ספרו שבשאר הזמן הם מאוד אוהבים אנשים וילדים. אימרו לביתך שהיא ילדה נחמדה ומתייחסת יפה לבעלי חיים ולכן הם יתייחסו אליה גם כן יפה. אימרו לה שהנביחות של הכלבים זו השפה שלהם ושהם אומרים דברים כמו: "אני רעב...אני רוצה לשחק..." ועוד.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו