כמה שאלות בקשר לבת שנתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות בקשר לבת שנתיים
    אנונימית
    03/09/2014

היי, יש לי כמה שאלות בקשר לילדה שלי, אשמח עם תענו לי כי זה ילד ראשון ואני באמת לא רוצה לגרום לטראומה או לגדל אותה בצורה לא נכונה.
    1. בחודשיים האחרונים בתי גילתה את השמלות ומאז היא לא מוכנה בשום פנים ואופן ללבוש מכנסיים. כל ניסיון שלנו לשכנע אותה שמכנסיים זה גם יפה ונוח לא מצליחים ועד שהיא לובשת את המכנסיים עוברת כמעט שעה של צרחות ובכי וגם אז כל פעם שהיא תיזכר שיש לה מכנסיים מתחת לשמלה הצרחות יחזרו. אין לנו ברירה אחרת כי היא הולכת לגן ובגן להיות בלי מכנסיים בא בחשבון עם חול בחיתול ודלקת בהמשך. לאחרונה התחלנו לשחד אותה עם יוגורט שהיא אוהבת וזה עובד אבל גם אני וגם בעלי יודעים שזה מאד לא בסדר. מה עלינו לעשות?
    2. ניסינו לגמול אותה לפני כמה חודשים כי היא הראתה את כל הנכונות והרצון להיגמל, בימים הראשונים הכל הלך נהדר ואז פתאום היא התחילה להשתולל, לעשות פיפי בכוונה בכל מקום שהוא רק לא הסיר ולפחד מהסיר עצמו אז אחרי שבועיים וויתרנו כי פחדנו שהיא סובלת מכל העניין ולא רצינו שתיפגע. אלא שמאז עבר די הרבה זמן ועכשיו גם בגן דורשים שתיגמל ואומרים שהיא מוכנה אבל כל פעם שעולה נושא הסיר היא מגיבה בבכי ו"לא סיר! לא סיר!"
    3. בחודשים האחרונים היא כל הזמן נוגעת בעצמה ואפילו בכיסא האוכל יש את החגורה שבין הרגליים שמונעת ממנה להחליק למטה אז היא משתפשפת בה ונשענת עליה עם הפות. חשבתי שאולי זו דלקת אבל חמותי טוענת שהיא מאוננת ושזה בסדר לילדים בגיל הזה, שאם לא נתייחס אז היא תפסיק. לא התייחסנו אבל היא רק התחילה לעשות את זה יותר וזה נהיה מטריד, אני מנסה להסביר לה שזה לא יפה אבל היא צוחקת ואני מפחדת להיכנס איתה לוויכוח כי יש לי הרגשה שזה לא יהיה הדבר הנכון. האם זה באמת זה וכיצד מתמודדים?

תודה ענקית מראש על תשובתכם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות בקשר לבת שנתיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות בקשר לבת שנתיים - תגובה

פז שפירא
    03/09/2014

הי,

1. בגיל שנתיים ביתך מפתחת את האוטונומיה והעצמיות שלה. מכאן, יש חשיבות כן לאפשר לה לבחור ללבוש את השמלות שהיא אוהבת. ההתעקשות שלכם על לבישת מכנסיים מתחת מובנת, שכן אתם חוששים שאי לבישת מכנסיים תפגע בבריאותה. ילדים פעמים רבים מתנגדים לפעולות שההורים רואים כחשובות למען בריאותם ואין ברירה אלא להתעקש על כך. אפשר להסביר שאם לובשים שמלה חייבים ללבוש מתחת מכנסיים אחרת היא לא תרגיש טוב. אפשר לאפשר לה לבחור את המכנסיים מבין שני זוגות כדי לתת לה תחושה של שליטה ובחירה.

2. בתחילת תהליך הגמילה מטיטולים צפויים פספוסים רבים. למעשה, סביר שרוב הזמן יהיו פספוסים ובחלק קטן מהזמן היא תצליח לעשות פיפי באופן הנדרש. כיצד הגבתם לפיספוסים? האם אתם יכולים להצביע על משהו שהקשה עליה? את מספרת שישנה ציפייה מצד צוות הגן שהיא תיגמל וכעת עליכם למצוא את הדרך לגמילה, תוך התגברות על הקשיים הנוכחיים. תוכלו לבדוק את האפשרות של ישיבה על ישבנון. תוכלו להציע הפתעה אם תשב על הסיר. אפשר להציע לה בהתחלה לשבת על הסיר עם בגדים ובהמשך להתקדם בהדרגה. חשוב לחזק גם צעדים קטנים. למשל לשבח אם תסכים לשבת על הסיר למשך מספר שניות עם בגדים. חשוב לגייס הרבה מאוד סבלנות, להתייחס בעיקר להישגים ולא לפספוסים.

3. ראשית, כיוון שיש לך חשש מפני דלקת או בעיה בריאותית אחרת, גשי לרופא ילדים על מנת לבדוק זאת. שנית, ילדים רבים חוקרים את גופם ונוגעים בו. לא מדובר באוננות במובן הבוגר של המילה. ילדים נוגעים בגופם על מנת לחוות חוויה מהנה, כדי לספק סקרנות או כדי להתמודד עם תסכול ומתח. אני מציעה להתייחס לאוננות באופן שיבהיר לביתך שעיסוק בגופה הינו בסדר גמור ויכול להיות מהנה, אולם יש לו גבולות. לא כדאי להגיד לה שאסור לעשות זאת יותר או שזה לא יפה שכן ביתך עלולה לקבל את המסר שעיסוק בגוף הוא מעשה שלילי ומביש. תוכלי לומר לביתך שזה בטח נעים לגעת בפות אך שלא עושים זאת במטבח אלא רק בחדרה. ייתכן שהאוננות המוגברת נובעת ממתח כלשהו ולכן מומלץ, כאשר ביתך מאוננת, להרגיע אותה – לחבק ולדבר אליה בחום, לשאול אותה אם היא רוצה או צריכה משהו. באופן כללי, חישבי אם יש משהו שקורה לאחרונה שעלול להלחיץ אותה ואם כן נסי לטפל במקור הלחץ.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו