מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משחק דמיון שבו הילד רע......ליאור04/09/2014
הבן שלי עוד לא בן שלוש. ילד מדהים ורגיש. יש לו אח קטן והוא תמיד היה עדין ואכפתי איתו. אם הוא שומע ילד בוכה הוא דואג ושואל מה קרה לו. באמת קסם של ילד.
לאחרונה הוא ביקש שאקנה לו בובה והוא היה מטפל בה ״אל תבכי חמודה״ ומנשק אותה כשהיתה בוכה. אם הדובי היה מרביץ לה אז הוא היה שם אותו בפינה (כמו שהוא ראה בגן - מעולם לא שמו אותו רק ילדים אחרים). ועכשיו התחיל משהו חדש שאני לא כל כך יודעת איך להגיב לו:
הוא מרביץ לבובה או חוטף לה את המוצץ ואומר לי לשים אותו בפינה. הוא מנסה לברוח מהפינה ומסתכל עלי שאחזיר אותו לפינה..... או שהוא אומר לי לחטוף ממנו את המוצץ חזרה
האם הוא רוצה לחוות את הצד השני בגלל שהוא תמיד הילד הטוב?
או שהוא מחפש מאיתנו אישור להרביץ ואנחנו צריכים לא לשתף פעולה עם ה״להרביץ לבובה״?
שורה תחתונה אשמח לדעתך איך להגיב? האם פשוט לשחק איתו לפי הכללים שהוא ממציא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחק דמיון שבו הילד רע...... - תגובה
פז שפירא04/09/2014הי ליאור,
ייתכנו סיבות שונות לצורך של בנך לשחק במשחק אלים כלפי הבובה. ייתכן שהוא רוצה לבטא את התוקפנות שלו, ייתכן שהוא רוצה לעבד את הנושא של שכר ועונש (שהרי הוא מבקש לשים את הדובי או אותו בפינה) ועוד ועוד.
הדבר המשמעותי בעיני הוא שמשחק הוא דבר חשוב ביותר עבור ההתפתחות של בנך. כל עוד המשחק אינו מסכן אותו או אחרים כדאי "לזרום" איתו ולשחק איתו בנושאים המעסיקים אותו כרגע. בכל ילד (וגם מבוגר) יש דחפים תוקפניים ולעבד ולהתמודד איתם דרך משחק זה דבר חשוב ובריא.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)