משחק דמיון שבו הילד רע......

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משחק דמיון שבו הילד רע......
    ליאור
    04/09/2014

הבן שלי עוד לא בן שלוש. ילד מדהים ורגיש. יש לו אח קטן והוא תמיד היה עדין ואכפתי איתו. אם הוא שומע ילד בוכה הוא דואג ושואל מה קרה לו. באמת קסם של ילד.
    לאחרונה הוא ביקש שאקנה לו בובה והוא היה מטפל בה ״אל תבכי חמודה״ ומנשק אותה כשהיתה בוכה. אם הדובי היה מרביץ לה אז הוא היה שם אותו בפינה (כמו שהוא ראה בגן - מעולם לא שמו אותו רק ילדים אחרים). ועכשיו התחיל משהו חדש שאני לא כל כך יודעת איך להגיב לו:
    הוא מרביץ לבובה או חוטף לה את המוצץ ואומר לי לשים אותו בפינה. הוא מנסה לברוח מהפינה ומסתכל עלי שאחזיר אותו לפינה..... או שהוא אומר לי לחטוף ממנו את המוצץ חזרה
    האם הוא רוצה לחוות את הצד השני בגלל שהוא תמיד הילד הטוב?
    או שהוא מחפש מאיתנו אישור להרביץ ואנחנו צריכים לא לשתף פעולה עם ה״להרביץ לבובה״?
    שורה תחתונה אשמח לדעתך איך להגיב? האם פשוט לשחק איתו לפי הכללים שהוא ממציא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משחק דמיון שבו הילד רע......

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משחק דמיון שבו הילד רע...... - תגובה

פז שפירא
    04/09/2014

הי ליאור,

ייתכנו סיבות שונות לצורך של בנך לשחק במשחק אלים כלפי הבובה. ייתכן שהוא רוצה לבטא את התוקפנות שלו, ייתכן שהוא רוצה לעבד את הנושא של שכר ועונש (שהרי הוא מבקש לשים את הדובי או אותו בפינה) ועוד ועוד.

הדבר המשמעותי בעיני הוא שמשחק הוא דבר חשוב ביותר עבור ההתפתחות של בנך. כל עוד המשחק אינו מסכן אותו או אחרים כדאי "לזרום" איתו ולשחק איתו בנושאים המעסיקים אותו כרגע. בכל ילד (וגם מבוגר) יש דחפים תוקפניים ולעבד ולהתמודד איתם דרך משחק זה דבר חשוב ובריא.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו