צריכה חוות דעת דחוף בקשר לגן של בני

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צריכה חוות דעת דחוף בקשר לגן של בני
    הדס
    06/09/2014

שבוע טוב!
    בני בן ארבע וחצי, השבוע התחיל גן של גילאי 3 ו4. בגן יש 20 ילדים, שמתוכם 17 בנות ו3 בנים. וששני הבנים האחרים הם לא ממש בגילו, אחד בן ארבע, והשני 3 וחצי. השאלה שלי אם זה בסדר להשאיר אותו בגן הזה? שהרוב המוחלט בנות שגם לא בגילו. האם זה יכול לפגוע בהתפתחות שלו? האם אני עלולה לעשות לו עוול בכך שאני משאירה אותו בגן שאין ילדים בגילו? אני ממש אובדת עצות וממש קשה לי להחליט מה לעשות בנידון. (כל זה קרה בעקבות סגירת גן שבו הוא היה אמור להיות, ששם היו חברים שהוא מכיר, ובגילו וגם בגיל מעליו) אשמח לתשובה בהקדם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה חוות דעת דחוף בקשר לגן של בני - תגובה

יאיר סהר
    10/09/2014

שלום הדס,

באופן כללי, איני רואה סיבה להחליף מסגרת.
    מחקרים הראו שהילדים הגדולים בכיתתם הפכו להיות מובילים חברתיים בהמשך. זאת משום שכאשר הם נמצאים יחד עם בני הכיתה/גן, הם בוגרים יותר, מבינים יותר, ומסוגלים לבצע משימות מורכבות יותר.
    לכן מטילים עליהם את ההובלה של המשימות הקשות, והם זוכים להצלחה גדולה יותר בהן.

לכן זו דווקא יכולה להיות חוויה מעצימה עבורו.
    באשר ליחס בין בנים לבנות - גם לזה לא הייתי מייחס חשיבות רבה מדי.

השאלה העיקרית שחשוב לשאול: האם טוב לו בגן?
    ילד בתקופת הגן זקוק בעיקר לתחושת בטחון, חום וחברה, הרבה יותר מאשר תכנים לימודיים מותאמי גיל (כמובן כל עוד לא מדובר בפער דרמטי)

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה!

הדס
    14/09/2014

זה ממש עודד וחיזק את התחושת בטן שלי להשאיר אותו שם. מודה מקרב לב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה. שנה טובה!

יאיר סהר
    24/09/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו