מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריכה חוות דעת דחוף בקשר לגן של בניהדס06/09/2014
שבוע טוב!
בני בן ארבע וחצי, השבוע התחיל גן של גילאי 3 ו4. בגן יש 20 ילדים, שמתוכם 17 בנות ו3 בנים. וששני הבנים האחרים הם לא ממש בגילו, אחד בן ארבע, והשני 3 וחצי. השאלה שלי אם זה בסדר להשאיר אותו בגן הזה? שהרוב המוחלט בנות שגם לא בגילו. האם זה יכול לפגוע בהתפתחות שלו? האם אני עלולה לעשות לו עוול בכך שאני משאירה אותו בגן שאין ילדים בגילו? אני ממש אובדת עצות וממש קשה לי להחליט מה לעשות בנידון. (כל זה קרה בעקבות סגירת גן שבו הוא היה אמור להיות, ששם היו חברים שהוא מכיר, ובגילו וגם בגיל מעליו) אשמח לתשובה בהקדם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה חוות דעת דחוף בקשר לגן של בני - תגובה
יאיר סהר10/09/2014שלום הדס,
באופן כללי, איני רואה סיבה להחליף מסגרת.
מחקרים הראו שהילדים הגדולים בכיתתם הפכו להיות מובילים חברתיים בהמשך. זאת משום שכאשר הם נמצאים יחד עם בני הכיתה/גן, הם בוגרים יותר, מבינים יותר, ומסוגלים לבצע משימות מורכבות יותר.
לכן מטילים עליהם את ההובלה של המשימות הקשות, והם זוכים להצלחה גדולה יותר בהן.
לכן זו דווקא יכולה להיות חוויה מעצימה עבורו.
באשר ליחס בין בנים לבנות - גם לזה לא הייתי מייחס חשיבות רבה מדי.
השאלה העיקרית שחשוב לשאול: האם טוב לו בגן?
ילד בתקופת הגן זקוק בעיקר לתחושת בטחון, חום וחברה, הרבה יותר מאשר תכנים לימודיים מותאמי גיל (כמובן כל עוד לא מדובר בפער דרמטי)
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה!
הדס14/09/2014זה ממש עודד וחיזק את התחושת בטן שלי להשאיר אותו שם. מודה מקרב לב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה. שנה טובה!
יאיר סהר24/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)