מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קיבעוןאיתיבר06/09/2014
שלום
אני אמא לשלושה ילדים בני 8, 2 וחצי שנה.
בני בן ה 8 ילד טוב וממושמע, ומעולם לא חווינו איתו בעיות כלשהן, לא לימודיות, לא חברתיות או התנהגותיות. מאז ומתמיד אהב מאד כדורגל ופה מתחילה בעייתי. מזה כשנה הילד אינו מפסיק לדבר על נושא הכדורגך שולט במשחקים, בשמות שחקנים, קבוצות וכו. הוא אוהב מאוד את התחום ומרבה לצפות בעדכוני ספורט ומשחקים באייפד ובטלוויזיה. כל דבר בחייו הוא משליך על משחק הכדורגל , גם במשחקים שאנו משחקים בנסיעה לדוגמה - הוא תמיד יחזור לנושא זה ויתעקש לדבר רק על שחקנים, תוצאות וכו. כאשר אנו מבקשים ממנו לעסוק במשהו אחר כמו קריאה, משחקי קופסה , יצירת תחביבים נוספים הוא מסרב בתוקף ואומר שכל מה שמעניין אותו זה כדורגל ושום דבר אחר לא מעניין (גם לא לימודים, הוא בכיתה ג' וכבר בשנה שעברה נצפתה ירידה בריכוז ובהבעת עניין בנושאים הלימודיים השונים ). אני פונה פה בפורום בבקשת עצה, כי גם בני משפחתי העירו לי על הקיבעון הזה שכן לא ניתן לדבר איתו על שום נושאשאינו קשור לכדורגל וכשאנו יוצאים לטיולים משפחתיים הוא אינו מביע עניין בשום דבר ומסרב להיכנס לאתרים או למקומות וכן לטייל בחיק טבע. הדבר מאוד מפריע לי באופן אישי, הוא ילד עם יכולות שכליות גבוהות, יכולת ריכוז והקשבה וכעת אני ממש חוששת שהקיבעון הזה יהרוס כל חלקה טובה, בעיקר בתחום הלימודי אך גם בתחום המשפחתי שכן יציאות משותפות אינן באות בחשבון עקב סירוביו העקשים.
מה עליי לעשות? אנחנו קובעים מראש "זמן אייפד" ומשחקי מחשב והוא לא מקשיב וממשיך בשלו.
תודה מראש על כל עצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבעון - תגובה
פז שפירא21/09/2014הי איתיבר
בעולם הטכנולוגי שבו אנו חיים קשה מאוד להגביל את הזמן שבו הילדים נמצאים מול מסכים (טלויזיה, מחשב, אייפד וכו'). כדאי לנקוט בגישה אחרת והיא דרישה להשתתף בפעילויות מסויימות החשובות לכם כהורים, על פי הערכים שלכם. נסו לדבר עם בנכם ואימרו לו שאתם מבינים שהוא מאוד אוהב כדורגל ושזה מבחינתכם יכול מאוד לפתח אותו, אבל שיש דברים שאתם מצפים ממנו שיעשה (למשל שיעורי בית, פעילות בחיק הטבע פעם בשבוע וכו'). על הדברים האלה התעקשו והגיבו אם הם לא מתבצעים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)