היצמדות ותלות בחברה אחת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• היצמדות ותלות בחברה אחת
    יהודית
    07/09/2014

שלום רב,
    בתי בת 4 החלה גן טרום חובה עכשיו. בגדול היא ילדה חברותית, נבונה, שמחה ורגישה. זהו הגן הקודם שלה ונשארו עימה חברים מהשנה שעברה...הצטרפו לגן גם חברים חדשים, ביניהם חברה שהיא כמו בת בית אצלנו (כי אנו חברים מאוד טובים של הוריה).
    הבעיה היא שבתי לא רוצה לשחק בגן עם אף אחד מלבדה. אם היא לא מגיעה לגן בתי מאוד עצובה ונהיית תלותית ועצבנית..כלומר נוצרה איזו תחושת עוגן סביב הילדה הזו..יש לי בעיה מאוד גדולה עם זה מכל מיני סיבות ברורות של חברתיות ומגוון קשרים חברתיים אבל בעיקר מחשש התלות הזו..אני רוצה שהיא תרגיש עוגן בגן עצמו ולא בילד מסויים שיכול לא להגיע לגן וכו'..
    מה גם שהן לא באותה הרמה ההתפתחותית והקוגניטיבית ואני חוששת שהיא לא תתקדם השנה כפי שהתקדמה מאוד שנה שעברה בשל הקיבעון הזה.
    מה כדאי לעשות במצב כזה? איך להגיב כשנכנסים לגן והיא ישר מחפשת רק את אותה הילדה ולא מתייחסת כמעט לחברות משנה שעברה..? ואם היא לא הגיעה אז היא מאוד עצובה ומבקשת בחצי בכי שאשאר איתה..
    אשמח לעצות.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היצמדות ותלות בחברה אחת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היצמדות ותלות בחברה אחת - תגובה

פז שפירא
    12/09/2014

הי יהודית,

אני שומעת ממך דאגה לביתך, לתחום החברתי והקוגניטיבי. אפשר להבין את הדאגה שלך והרצון שלביתך יהיה נחמד בגן כל הזמן ונשמע שאת מאוד מגוייסת לטובתה של ביתך.

ראשית, אציין שישנם ילדים שמייד רוכשים כמה חברים בגן, אך יש ילדים שבאמת רוכשים חבר אחד ונקשרים אליו. כדאי לדבר עם ביתך בבית ולדבר על כך שלפעמים חברתה מגיעה לגן ולפעמים לא. אפשר לחשוב יחד איתה מה תעשה כאשר הילדה לא מגיעה (תשחק לבד, תנסה לשחק עם ילדים אחרים..). תוכלי לדבר עם הגננת ולברר איתה אם יש ילדות אחרות שמתאימות לביתך שהיא תוכל "לשדך" את ביתך איתן במהלך הפעילויות בגן. כמו כן, תוכלי ליזום מפגשים עם אותן ילדות על ידי פנייה להוריהן.

חשוב לזכור שזוהי רק תחילת השנה וקשרים עוד עשויים להתפתח ולהיבנות. לכן, אפשר לנסות להכווין וליצור מצבים חברתיים לביתך אולם זה עשוי לקחת זמן.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו