בעיות חברתיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות חברתיות
    דורית
    07/09/2014

יש לי ילדה בת 9 לומדת בכתה ד הולכת לבית הספר בשמחה ותמיד שחוזרת אומרת שהיה לה כיף. היא לא מרבה לשתף במה שעובר עליה. יש לה קשרי חברויות שטחיים בלבד ואין לה חברה טובה למשל. כאשר אני שואלת עם מי את משחקת בבית ספר התשובה היא בדרך כלל לבד. כאשר אני שואלת מדוע לבד אז היא עונה שלא רוצה להפריע או שהיא רוצה להיות לבד. בשנים קודמת זה היה פעם עם ילדים כאלה ואחרים ולעיתים גם לבד. לי זה נראה קצת לא הגיוני שילדה בגילה לבד בהפסקות האם זה נורמלי? ואם כן מה עלי לעשות האם לשתף את בית הספר? יש לציין שהיא ילדה נבונה ושמחה

תודה רבה דורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חברתיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות חברתיות - תגובה

פז שפירא
    23/09/2014

הי דורית,

כדאי לברר עם ביתך האם ועד כמה המצב מפריע ומקשה עליה. אם אפשר, נסי לבדוק האם המצב הוא שהיא לבד או שהיא גם דחויה על ידי אחרים. כדאי להיפגש עם המורה ולהתייעץ איתה. זאת כדי להבין יותר מה קורה לביתך בבית הספר ולראות כיצד תוכלו לעזור לה, הן בבית הספר והן בבית.

למשל, בבית הספר ניתן לארגן פעילוית בקבוצות קטנות ובזוגות, לראות את התנהלותה החברתית של ביתך ולהציע לה כלים נוספים או אחרים להתמודדות.

בבית כדאי לעבוד על חיזוק הביטחון העצמי, על ידי חיזוקים חיוביים, פיתוח תחום בו היא טובה, הקדשת זמן אישי בשבילה ועוד. כמו כן, כדאי לשים לב כיצד היא מתנהלת בסיטואציות חברתיות, למשל עם ילדים בקרב המשפחה המורחבת: האם היא יוזמת פעילויות, האם היא משתפת פעולה, האם היא משדרת חוסר ביטחון וכו'. תוכלי לנסות ולעזור לה – לחזק התנהגות חברתית חיובית ולהקנות לה כלים אחרים או נוספים בהתנהגויות שלא מקדמות אותה. במידה והעניין מצריך התייעצות – פני לאיש מקצוע שיוכל לשמוע את כל הפרטים ולעזור.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו