מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן שנתיים מספר על מכה מהגננת.דיקלה07/09/2014
שלום,
בני בן השנתיים התחיל גן חדש לפני שבוע וחצי.
בימים האחרונים הוא חוזר מהגן וכשאני שואלת איך הגננת שלו הוא מספר בלשונו כי היא עושה לו פויה על היד ומרביץ לעצמו כפי שהוא טוען שהיא עושה. הוא חוזר על כך כמה כבר שבוע כל יום, כמה פעמים.
יש לציין מס׳ דברים - לבני יש עולם דמיוני אבל לא יותר מכל ילד בן גילו. כשסיפרתי זאת לחמותי אמרה כי הוא סיפר לה אותו דבר עליי- דבר שלא היה ולא נברא.
יכול להיות שכך הוא מחפש תשומת לב?
בנוסף כשאני שואלת אם הוא אוהב את הגננת הוא אומר שכן ואף שמח לראותה.
חברתי שעובדת בגן אומרת שאין סיכוי לדבר כזה. מצד שני בני חוזר כל יום מהגן ואומר את שמה של הגננת ומראה לי איך היא עושה לו. בנוסף כששאלתי אותו מדוע אמר כי הוא הוריד את הנעליים. יום לפני זה הגננת אמרה לי שהוא כל הזמן מוריד את הנעליים ושהיא צריכה לעבוד איתו על זה.
אני לא יודעת איך לפעול מולה או מולו. אני לא יכולה לבוא אליה בהאשמה בגלל ילד בן שנתיים מצד שני אני לא יכולה לשאת את המחשבה שמישהו מרים עליו יד ולא רוצה שייעשה לו נזק. אם הייתי רואה שהוא חושש לראותה הייתי דואגת אבל הוא שמח כשהוא מגיע לגן. אשמח לייעוץ:) תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים מספר על מכה מהגננת. - תגובה
פז שפירא23/09/2014הי דיקלה,
המצב באמת לא פשוט. תוכלי לנסות ולברר עם הגננת איך היא מגיבה למצבים בהם לא התנהג יפה. למשל, אם הוא סיפר שהגננת היכתה אותו כשהוריד נעליים, תוכלי לומר לגננת ששמעת מבנך שכעסה כשהוריד נעליים ושאלי מה היה ואיך היא הגיבה לכך. נסי לבחון את תגובת הגננת ובדקי מה את מרגישה בשיחה איתה. אם הגננת תספר על תגובה שלה להתנהגות לא טובה של בנך – למשל שביקשה בתקיפות שינעל נעליים. שאלי את בנך האם הגננת היכתה את ידו או שאמרה לו באופן לא נעים/לא יפה שינעל נעליים. ייתכן ששאלה כזו תדייק את הדברים אצלו.
בכל אופן, המשיכי לעקוב ולבדוק עם הגננת בפירוט את המצבים בהם לא התנהג יפה ומה היו התגובות שלה לכך (נסי לעשות זאת בגישה חיובית, להציג זאת כדאגה שלך מתוך רצון שבנך יתנהג יפה בגן).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)