ילד בכור בן 4

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בכור בן 4
    ריי
    08/09/2014

היי
    יש לי ילד בן 4 וילדה בת שנתיים וחצי
    לאחרונה יש לי ולבעלי קשיים איתו
    אם הוא לא מקבל מה שהוא רוצה אז ישר הוא נוקט באלימות או באיומי אלימות
    אנחנו מצידנו חסרי אונים
    משתמשים בפינת המחשבה אבל כנראה שזה לא פותר את המצב...
    אשמח לעצות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בכור בן 4

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בכור בן 4 - תגובה

פז שפירא
    23/09/2014

הי ריי,

ראשית, כדאי להתייחס למקרים בהם הוא ממש אלים ולהתעלם מהאיומים שלו. כך תוכלו לשמור את האנרגיות שלכם למקרים החמורים באמת.

יש אפשרויות שונות להתמודד עם המצב וכדאי לנסות ולבדוק מה יעזור עם בנכם. למשל, אפשר להתרחק ממנו כאשר נוקט באלימות ולהרחיק את בתכם אם האלימות היא נגדה. אפשר לומר לו שכאשר הוא נוקט באלימות אתם כועסים ואז לא רוצים לתת לו דברים שהוא מבקש. ואז - לאחר שהוא נוקט באלימות ומבקש מכם משהו לומר לו שכעת את כועסים כי הרביץ ולא מתחשק לכם לעזור לו. אפשר להתרחק ממנו וגם לתת תגובה אלטרנטיבית – למשל לומר לו עכשיו במקום להרביץ תגיד לנו: "אני כועס עליכם". אפשר גם, לאחר שנרגע לבקש ממנו לעשות פעולה מתקנת. למשל, אם הרביץ לאחותו לומר לו שעכשיו עושים משהו נחמד עבורה כמו לצייר ציור, לתת לה בובה וכו'. אם לא יסכים אפשר לעשות זאת בשמו כאשר הוא מסתכל.

חישבו מה מתאים עבורו ועבורכם ותוכלו לנסות כמה דברים עד שתראו מה משפיע עליו.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו