שינויי בהתנהגות של בן 6

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינויי בהתנהגות של בן 6
    מיי
    17/04/2008

שלום,
    אני אמא לילד בן 5.10 (בגן חובה) ולילדה בת 3.5 נמצאת בסוף חודש 8. השאלה היא לגבי הבן הגדול- מדובר בילד רגיש שמאוד קשור אליי ואל אבא שלו שהיה עד לא מזמן מאוד צייתן וממושמע, ממש בכור טיפוסי..
    בערך בחודש האחרון הוא התחיל להיות עצבני נורא ולא מרוצה מכלום- מיד כשחוזרים מהגן מתחיל להציק לאחותו, להתרגז ולהשתעמם ולעלות לכולם את מפלס העצבים. לא מקשיב לי או לבעלי, עונה בחזרה בחוצפה ונראה שמה שפעם הרתיע אותו היום לא. מתלונן המון על חוסר צדק ואפלייה שלו לרעה מול אחותו ובעיקר בא בטענות אל הוריו על הכל!
    ברור לי שיש נסיבות מקלות (הריון, קרבה לכיתה א' ואולי עוד כמה שלא חשבתי עליהן) אבל מה שהייתי רוצה לדעת זה איך להגיב- האם לתת יותר תשומת לב ופחות להציב גבולות ולהיות נוקשה או ההיפך להציב גבולות ולהבהיר שההתנהגות הזו לא נעימה ולא מקובלת עלינו.
    אשמח לקבל התייחסות לבעיה שמאוד מקשה על החיים בבית.
    תודה
    מיי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינויי בהתנהגות של בן 6

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות מרגיזה של בן 6

שושי יעקובי
    25/04/2008

ילדך הוא ילד רגיש ולרוב גם ממושמע. הקשר שלו אליך קרוב. נשמע לי שאת מבינה היטב את מה שמתחולל אצלו אבל אולי אינך משתפת אותו מספיק בהבנה שלך. סביר להניח שהתנהגותו קשורה ללידה הקרובה ואולי גם למעבר הצפוי לכתה א'. תלונות על קיפוח משדרות צורך בתשומת לב, ובהתיחסות לצרכים הרגשיים גם עם הוא לא הקטן בבית. הדרך למתן מעט את תחושותהקיפוח שלו היא להעניק לו את התחושה שאת באמת מבינה את מה שעובר עליו (גם אם התחושות הללו הן רק משהו סובייקטיבי). ובאשר לגבולות, הם חשובים בכל מקרה. "הקלה" בגבולות משדרת לילד בדיוק את המסר ההפוך - שפחות שמים לב אליו. תחושת אי השקט שלו רק תגבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו