בעייה חברתית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעייה חברתית
    בר טנא
    10/09/2014

שלום רב,

אני סבתא של הילדה אני פונה בפורום להתיעצות ללא ידיעת ההורים.
    (יכול להיות שיכעסו אם ידעו) אני פונה כי ל א יכולה לראות את נכדתי סובלת
    נכדתי ילדה חכמה אינטלגנטית יצירתית מאד.
    זאת שנה שנייה שיש לה מורה שנכדתי סומכת עליה ונתלית בה ולא תמיד המורה עוזרת לה..
    וזאת למה? לנכדתי אין חברים וחברות בכיתה. בהפסקות יושבת לבד..
    המורה, היעצת , המנהלת לא עושות כלום.כל הילדים קבלו חניך מכיתה א' לחנוך אותו ורק לה אין. גם את זה המורה לא יודעת לפתור.
    אתמול נודע לי שמספר בנות ניסו ואפילו דחפו אותה לשרותים של הבנים.
    ואני שוב שואלת. היכן המורה?, היכן המנהלת? היועצת? צוות חסר אונים לא מודע לבעיות החברתיות של הילדים בבית הספר.
    ומחכים שיקרה משהו חמור .? מבקשת מכם חוות דעת וייעוץ מה לעשות ? כי אני דואגת לנכדתי .
    תודהמראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעייה חברתית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעייה חברתית - תגובה

פז שפירא
    23/09/2014

שלום בר טנא,

נשמע שאת סבתא איכפתית שרוצה לעזור. אמליץ לך על דברים שניתן לעשות ואת תוכלי לבחור כיצד להמליץ להורים, על פי מערכת היחסים שלך איתם.

אני ממליצה לבקש פגישה יחד עם המורה ופסיכולוגית בית הספר כדי לבדוק איך ניתן לעזור לנכדתך במסגרת בית הספר. כדאי לחשוב ביחד עם המורה והפסיכולוגית כיצד ניתן לעזור לנכדתך, בין אם בתגובת המורה למקרי אלימות כלפי נכדתך ובין אם בעזרה להורים ולנכדה, על ידי מתן כלים להתמודדות עם הדחייה וליצירת קשרים חברתיים. כדאי לשקול ולבדוק האם זהו מצב שבו כדאי לקחת את נכדתך לטיפול פסיכולוגי פרטני או לקבוצת מיומנויות חברתיות, כדי לאפשר לה ללמוד ולקבל כלים להתמודדות עם המצב הזה שבוודאי קשה לה מאוד.

לגבי עניין החניך, כדאי לברר מהי הסיבה לכך שנכדתך לא קיבלה חניך. במידה ואין תשובה מספקת, כדאי לדרוש שתקבל חניך ולו כדי שנכדתך לא תהיה חריגה בעניין זה.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו