קנאה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קנאה
    Aby
    17/04/2008

יש לי שני ילדים. בת בת 7 ובן בן 5 ו 1/2 . שניהם באותם חוגים. לא יחד, בקבוצות שונות, אך אותם חוגים. הבת מקנאה בהתקדמות הבן.
    דיברנו כבר שקינאה זו הרגשה טבעית. סיפרנו את סיפור יוסף ואחיו ושוב הסברנו שקנאה היא טבעית ורק חשוב לדעת מה עושים איתה.
    פשוט נראה שככל שהוא גדל, ו"תופס" עוד טריטוריות שלה (כמו קריאה וכתיבה) קשה לה יותר.
    איך אפשר לעזור לה?
    אודה לכל רעיון.
    :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קנאה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קנאה בין אחים

שושי יעקובי
    25/04/2008

לא קל לגדול בצלו של אח מצליחן, מוכשר כניראה וזוכה להערכה בסביבתו. אני מנסה לדמיין כל ילד בסיטואציה כזו וברור לי שזה לא פשוט. תחושת הקנאה כאן היא מעבר לקנאה באח שזוכה בתשומת לב מהורים אלא נובעת מתסכול שכרוך בתחרות הסמויה הזו. ילדים שדימויים העצמי לא גבוה פגיעים יותר במצב כזה. לכן חשוב למצוא דרכים לחזק את דימויה העצמי. ככל שהיא תחוש בעלת ערך עצמי חיובי יותר כך ההצלחה של אחיה פחות תפגע בה. אולי כדאי להפריד בפעילויות של החוגים. לגלות יחד אתה תחומים נוספים שמעניינים אותה ולא את אחיה וכנ"ל עם האח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו