ילדה בת שלוש וחצי שלא רוצה ללכת לגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת שלוש וחצי שלא רוצה ללכת לגן
    תומר
    17/09/2014

שלום,
    ביתי בת השלוש וחצי עברה השנה מגן פרטי של 8 ילדים לגן עירייה שבו 30 ילדים.
    מהיום הראשון של הגן היא אומרת שהיא לא רוצה ללכת לגן ושהיא רוצה לבוא איתנו לעבודה או לכל מקום אחר רק לא לגן.
    ניסיתי להבין את הסיבה אך הדבר היחיד שהילדה אומרת זה שהיא תתגעגע אלינו ומה יהיה אם לא נבוא לקחת אותה מהגן ושהיא לא רוצה להשאר שם לבד.
    הסברתי לה שאין אפשרות כזו שלא נבוא, תמיד נדאג לה ושהגן היא עם החברים שלה ושאף הורה לא נשאר עם הילד שלו כל היום בגן.
    אך הילדה ממשיכה להתנגד ואפילו כשאנחנו יושבים בבית בערב היא כבר מתכננת שהיא לא תלך לגן (לעיתים גם ממציאה כאבים סתמיים כדי לא ללכת).
    המצב הכי קיצוני של אי הרצון ללכת לגן התבטא אתמול כשהיא אמרה לי שאולי היא לא תישן כדי שלא יתחלף יום ואז היא לא תצטרך ללכת לגן.
    יש לציין שבכל בוקר שאנחנו לוקחים אותה לגן היא בוכה ולא רוצה שנלך, הגננת מחבקת אותה ואנחנו עוזבים כשהיא בוכה (אם לא נלך היא לא תשחרר אותנו עד לסיום הגן).
    אשמח לקבל עצות ולשמוע האם המצב חריג כמו שאני חושב? ( לא לישון כדי לא ללכת לגן נראה לי מוקצן מדי)
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת שלוש וחצי שלא רוצה ללכת לגן - תגובה

יאיר סהר
    24/09/2014

היי תומר,
    מצטער על התגובה המאוחרת.

ילדים שונים מגיבים באופן שונה לשינוי מסגרת, וחשוב לבחון את הדברים לאורך זמן.
    באופן כללי, אני מוצא שהמחשבה של בתך בנוגע להיעדר שינה כדי שהיום לא יתחלף היא אמנם יצירתית, אולם לא הייתי מסיק מכך על גודל הקושי שלה.

אנא חזור וציין מה המצב כיום, ואשתדל להגיב בהקדם.

תודה ושנה טובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו