גמילת לילה - בן 3

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילת לילה - בן 3
    שרון
    23/09/2014

הי,

הבן שלי בן 3 וארבעה חודשים, גמול ביום, כולל שנת צהריים (יש לו עדיין פספוסים פה ושם בזמן ערות, בעיקר כשהוא מתעקש לא ללכת לשירותים באמצע משחק). בלילה הוא עדיין לא גמול. הבעיה (זו בכלל בעיה?) היא שהוא גם לא מראה סימנים בכיוון של גמילה.
    אני מבינה שבניגוד לגמילת יום, גמילת לילה היא עניין פיזיולוגי נטו וצריך להמתין עד שהילד יפתח את היכולת להתאפק בלילה או להתעורר כשהוא מרגיש שיש לו פיפי. אנחנו מנסים לעודד אותו לכיוון הזה - עברנו לתחתוני גמילה, עם ציור שנמחק אם הוא עושה פיפי - בהתחלה הוא התלהב ולא עשה פיפי בלילה כי רצה לראות את הציור בבוקר, אבל אחרי מספר ימים הוא חזר לעשות פיפי. בנוסף, אנחנו מדברים איתו על הפסקת שתיית מים בלילה והוא דווקא מקבל את זה. ניסינו גם לקחת אותו לשירותים באמצע הלילה, בשעה 23:00, אבל הוא לא מקבל את זה טוב כשאנחנו מעירים אותו לפיפי וזה מלווה בהרבה בכי אז ויתרנו על הרעיון.
    השאלה היא מתי היכולת הזו שלא לעשות פיפי בלילה אמורה להתפתח? האם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות כדי לקדם את העניין? אנחנו תוהים איך כדאי לנו להתנהג - האם לדבר איתו על זה או לעזוב לגמרי? אציין, שלפני כחודשיים הוא התעקש לישון עם תחתונים רגילים, אז איפשרנו לו ובמשך שבועיים הוא עשה פיפי במיטה. הרגשנו שזה לא עושה לו טוב (הוא היה מאוד מתאכזב) אז שיווקנו לו את תחתוני הגמילה ומאז הוא איתם.

נשמח לקבל עצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילת לילה - בן 3

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילת לילה - בן 3 - תגובה

פז שפירא
    27/09/2014

הי שרון,

כיום הגישה הרווחת היא שעד גיל 4, אין עדיין מקום לטיפול אם הילד אינו גמול בלילה. כלומר, תוכלו עדיין לחכות ולראות אם בנכם יבשיל מבחינה פיזיולוגית. אני מציעה להפסיק לדבר עם בנכם על הגמילה בלילה כדי שלא ייווצר מתח או חרדה סביב גמילת הלילה. תוכלו להמשיך עם תחתוני הגמילה ולבדוק בבוקר אם הוא הרטיב אותם או לא. ייתכן ובעוד מספר חודשים, תראו מספר לילות ברציפות שהוא לא הרטיב את תחתוני הגמילה ותוכלו להורידם ולהתחיל שוב בתהליך.

כאשר תתחילו שוב בתהליך, תוכלו לנסות איתו מעין דמיון מודרך ולומר לו שינסה לסגור את הפיפי כמו בריצ'רץ'. כמו כן, כדי להקל על עצמכם כדאי להשתמש בסדינית. עוד דבר – נסו לא להתייחס לפספוסים כדי לא ליצור חרדה סביב העניין.

אני מקווה שהעניין יסתדר עד גיל ארבע אך אם לא – ישנם טיפולים שנמצאו כמוצלחים לעניין זה.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו