מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיברותלילי23/09/2014
שלום
אני אמא לידה בת שנתיים ילדה נבונה שאוהבת חברה אנחנו גרים במושב
לי אין הרבה חברות שם והילדה מיתחנכת שם במערכת החינוך
רוב הקשר שלי עם ההורים הוא שלום כשניפגשים
לי באופון אישי זה פחות מפריע החשש שלי הוא חיי החברה של ביתי
אחר הצהריים מן הסתם פוגשים את הילדים של הגן בגן מישחקים
האם זה יכול לעשות לה נזק והיא תהיה בלי חברים.?
אני מודעת לכך שזה עוד לא גיל שממש משחקים יחד או מזמינים חברים אבל אני חוששת מהעתיד
יש לי סיבה לדאגה? או שהיא תירכוש חברים לבדה במיסגרת הגן.בלי שום קשר למצבי החברתי
אני מעודדת אותה לשחק איתם כשאנחנו ניפגשים אחר הצהריים בגן מישחקים ותמיד היא ניגשת אליהם וקוראת להם
אני ממש מוטרדת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיברות - תגובה
פז שפירא24/09/2014הי לילי,
החשש למצב החברתי של הילדים הוא משהו שהרבה הורים עסוקים בו וטרודים ממנו. אני רוצה להרגיע אותך, שכפי שכתבת, ביתך בגיל שהאינטראקציות החברתיות מוגבלות ממילא. בגילה של ביתך מושג החברות מוגבל ואני לא צופה נזק מכך שכיום היא אינה נפגשת עם ילדים אחר הצהרים מעבר לגינה.
לצד זאת, אם את רוצה לבסס קשרים כדי שיהיה יותר קל כשביתך תגדל, יש דברים שתוכלי לעשות. הניסיונות שלך לעודד את ביתך להתחבר בגינה נשמעים לי מאוד נכונים וטובים. אולי, אם את רוצה, תוכלי לנסות להתחבר להורים של הילדים כשאת נמצאת עם ביתך בגינה. אם תתיידדי עם ההורים תוכלי בהמשך, כשזה יהיה רלוונטי ליצור קשרים שיכללו גם משחק משותף של הילדים בגינה או בבתים. בנוסף, תוכלי להתייעץ עם הגננת של ביתך, לשמוע ממנה אם יש ילד או ילדה שביתך אוהבת במיוחד ואז להתחבר עם ההורים של הילד/ה.
לסיכום, אין כרגע ממה לדאוג, ילדתך נחשפת לילדים אחרים בגן ובגינה. כדי להתחיל בהדרגה ליצור בסיס לקשרים בעתיד תוכלי לנסות ולהתיידד עם הורים אחרים. בהמשך, כשביתך תגדל תוכלי להתייעץ עם הגננת מיהם הילדים שביתך אוהבת לשחק איתם בגן ותוכלי ליזום מפגשים משותפים תוך פנייה להורים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)